Fűnyíró gázkar utólag lehetséges, ha gyárilag csak egy fordulatos a motor?
Hogyan oldod meg, hogy terhelésre gázt adjon a regulátor, illetve a maximális fordulatszámot ne lépje túl a motor?
A kerti motorok többsége rendelkezik fix fordulatszámra beállított gázszektorral (ilyen a tied is), illetve szabályozható gázszektorral.
Inkább azt cseréld ki.
"Nem véletlen, hogy a gyár állítja be a fordulatot. Ez úgy van jól kitalálva"
Na ja... Csak milyen szempontból jó?
Amikor megvettem a briggs motoros fűnyírómat, a használati leírásban az szerepelt hogy a fordulatszámot úgy állították be gyárilag, hogy az a legkevésbé legyen környezetterhelő.
Ez a gyakorlatban azt jelentette hogy olyan alacsony volt a fordulat hogy az első, ezzel a géppel végzett munámért szégyelltem elkérni a pénzt. Csak roncsolta a füvet, nem nyírta. Visszanézve szinte fehér volt a terület, nem zöld.
Mint mikor agyonra tompult késsel dolgozik a gép.
Gyorsan szereltem is rá egy gázszabályzót.
FONTOS, a regulátor rugót ne szedd ki, ne piszkáld!
Ha közvetlenül a pillangószelepre kötöd a bowdent, nem fog jól működni!
A rugó elvileg egy forgatható lemezhez van kötve, arra kell rákötni. (Hozzáteszem, hagyományos briggs motornál, 450-es széria)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!