Mennyire nehéz építeni, megcsinálni egy saját kerti tavat?
Egyelőre csak érdeklődnék ha teljesen 0 tapasztalattal bele lehet-e fogni ebbe. Mik a legfontosabb dolgok amiket javasolnátok egy ilyen tevékenység előtt ill. alatt is.
Valaki akinek vannak tapasztalai esetleg? De persze olyanok válaszát us fogadom akik bár még nem csináltak a gyakorlatban, de tudnak egymást erről. :)
Előre is köszönöm kedves válaszaitokat! :)
Köszi. És igen, természetesen ez eszembe is jutott. Csak most inkább az embereket (a ti) személyes véleményetekre, tanácsaitokra, tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
És igénybe fogom venni a google-t ha ott járok! ;)
Előtte el kell döntened, hogy:
- ha csobogót is akarsz, akkor vagy valami víz visszaforgató kell bele, víz takarékosság miatt, vagy pedig egy kifolyó/túlfolyó, ahol a többletvíz elfolyik.
- ha egyik sem, csak betöltötted, egy állóvizű tó, akkor majd tisztításkor kell kiszivattyúzni (!) és újra tölteni...
- és persze, honnét szedsz sziklát a sziklakerthez, és milyen féle-fajta növények élnek meg nálatok, amiket bele, ill. köré tudsz ültetni
És persze ami a lényeg, eldönteni, ha kiástad a tó helyét, akkor azt körbe betonozod, vagy befóliázod azért, hogy a víz ott is maradjon...
És persze, hogy mindehhez van-e, lesz-e elegendő pénzed. Mert ha egyszer készen lesz, idővel békád biztosan lesz. :))
#3 Igen ezekről olvastam, hogy sok mindent előtte jól át kell gondolni, és megtervezni :D Köszi a választ! :)
#4 Köszi, de pont az a lényeg, hogy saját kezűleg akarnám megcsinálni és nem mással megcsináltatni :P
#5 Hát sejtettem, hogy vszínűleg nem az elkészítése a kritikus pont, hanem a fenntartása. De ezek szerint jól gondoltam. :( Átgondolom, hogy hogy lehet megoldani! :) Köszi ;)
" Ha szép tizta vizet akarsz ne csinálj nagy tavat."
Ez is egy szempont. Meg az is, hogy csinálj nagy tavat. 40-50 m3 körüli tónál már önmagától beáll a az egyensúly, és nem kell szűrő, meg hasonló művi eljárás a tisztán tartásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!