Melyik szivattyút válasszam inkább kert locsoláshoz?
Ha annyira lent van a viz akkor azok nem jók. Egy ilyet vegyél.
Még a százasba sem!
Maga a vízszint hol van?
Nekem 54m-s a kutam,50-s pvc-vel fúrt,7m-s "belógatós" kpe van benne,3,8~~4,2 m között van a vízszintem.
Szeptemberben lesz 6 éves,azóta egy egylovas(750) Leó van rajta(kotonos/gumibetétes/ 50l-s tartállyal)
Tavalyelőtt meghalt az alacsony nyomású kapcsolóm(szárazon futás védelem),és ha már lementem az aknába,szétkaptam,és kicseréltem a kerámia szimmeringet,és a hátsó csapágy se tetszett,azt is. Rengeteget megy,ez a vízellátás a háznak + van egy majd ezer m2-nyi kert,amit erről locsolok.
1. vagyok. AZ a lényeg hogy a viz szint milyen mélyen van lenn. Nem a kút mélysége a lényeg. Ha jól tudom 7-8 méternél mélyebbről ezek nem tudják felszivni, amit te linkeltél. Már nyomni feltudják.
De ha nincs mélyebben a viz , neked akkor is házi vizművet lenne érdemes venni. Locsolásra meg ha lejjebb van a viz, a legjobb az a merülő szivattyú.
Erre csak rábilincseli az ember a fél colos slagot és le lehet engedni , már működik is.
6-7 méteren van a víz.
1-esnek: a slagot tolom bele a kút 50 millis csövébe?
6. vagyok.
De jó !!! Azért majd ki totózzuk hogy mit és hogyan akarsz, meg mi van neked. (vert kút ???)
Tehát akkor neked fúrtak egy kutat amibe van egy 50-es cső. Na ebbe nem jó a merülő szivattyú! Ez ásott kút, tó, amihez jó.
Ha tényleg 6-7 méterre van csak a viz szint, akkor házivizművet vegyél. Persze olyat is tehetsz amit linkeltél csak azt bonyolultabb használni locsoláshoz.
Hogy miért , mert ha locsolsz a slagot elzárod és a házi viz mű megáll, de ez a szivattyú nem, ez nyomja mind addig amig ki nem kapcsolod.
De lehet még itt olyan probléma is hogy ha kevés a fúrt kutadnak a viz hozama , akkor lehet egyik se jó. Mert pillanatok alatt kiszivja a vizet és utána szárazon megy a szivattyú. Hogy ilyenkor mi a megoldás arra hátha tud valaki megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!