Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fenyő helyére ültetett csüngő...

Fenyő helyére ültetett csüngő eper miért nem akar fejlődni?

Figyelt kérdés

Tavaly ősszel kivágattam az udvaron álló 16-18 méteres fenyőmet. Helyére kb 2 hónappal később ültettem egy csüngő epret. Kapott marhatrágyát, és jól be is lett öntözve, tavasszal megmetszettem.

Sok helyen rügyezett, mára már eperkezdemények is vannak rajta, azonban a levelei kicsik, satnyák. máshol a hasonló fáknál akkorák a levelek, hogy az ágakat sem lehet már látni.

Nálam mi lehet a baj?

2010. máj. 16. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, lassú növekedésű, mert enyémet öt éve ültettem, és alig változott. Persze, elég rossz helyen van, és nemigen törődöm vele. Talán ha trágyáznád földjét, és száraz időben gondosan öntözöd, akkor gyorsabban nő. Enyémnek a gyümölcse nagyon apró. De azért jó, hogy van.
2010. máj. 16. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat, figyelmetlen voltam, nem olvastalak végig. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
2010. máj. 16. 22:56
 3/5 anonim ***** válasza:
mert a tülevelü lombjától elsavanyusodott a talaj.a kerti növény ezt nem szereti.
2010. máj. 18. 10:55
 4/5 A kérdező kommentje:
És akkor most mit kellene tennem? Magátol helyrejön, vagy tudok rajta segíteni?
2010. máj. 19. 20:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, de ahhoz évek kellenek. Én is most vágattam ki a fenyőmet. Alatta 10-15cm-ig csak tűlevelek voltak, alatta kezdődött a rendes föld. Ezt a sok tőlevelet összeszedtem és kidobtam. Most a helyére majd füvesíteni szeretnék, de előbb majd hozatok fekete virágföldet és azt fogom a felső kb 5cm.es rétegben elteríteni a fű alá. Így talán megmarad majd.
2010. máj. 21. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!