Kezdőoldal » Otthon » Kert » Üvegház télen mennyire meleg?

Üvegház télen mennyire meleg?

Figyelt kérdés
Néztem ilyen hobbi üvegházakat.Gondoltam lehetne majd 1 -et venni.Ha 1x lesz is akkor olyan 1,5m mélyen még megsüllyesztjük.Itt ott kapna egy kis purhabos szigetelést is.Na most egy ilyenben télen milyen idő van?Meg láttam olyat is ahol 2m mély gödör volt befóliázva.Na az mennyire lehet meleg télen?
2017. máj. 12. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Változó, szerkezettől, szigeteléstől, tájolástól, van e bármi ami fűtti...

Jártam már olyanban, amit komposzt fűtött, láttam már olyat, aminek tökéletes déli tájolása volt és napkollektoros fűtése volt... meg jártam már olyanban is, amiben télen pont olyan volt a klíma mint kint...

2017. máj. 12. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló utolsó mondata igaz erre .
2017. máj. 12. 16:31
 3/6 anonim ***** válasza:

1,5 mélyen lesüllyeszted? Akkor tedd 1,8-ra, és nem is kell fal, csak egy kibetonozott gödör, üvegtetővel.

Nappal, ha süt a nap, akkor nagyon meleg tud lenni benne.

Hajnalra, ha jó a légzárás, és tényleg 1,5 m-re süllyeszted, akkor kb. 2 fokkal lesz bent melegebb, mint kint.

Ezek télen arra alkalmasak, ha vannak mérsékelten fagyálló növényeid, amik mondjuk -10-ig bírják, azokat nagy hidegben behordod, és bekapcsolsz egy hősugárzót, ami -10 fölött tartja a hőmérsékletet. Ez évi pár éjszaka.

Folyamatosan fagymentesen tartani egy ilyen kis üvegházat, hát az nem jómunkásember zsebének való hobbi.

2017. máj. 12. 17:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsó:Az 1-1,5 mély gödör azért van mert kell a hely.Máshogy nem tudom megoldani.

Amúgy köszönöm mindenkinek,majd még elgondolkozok hogy legyen.

2017. máj. 13. 02:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy gyakorlatilag teljesen a földfelszín alatt lévő üvegházban szigeteléstöl függően akár az is elérhető, hogy a telet gyakorlatilag fagymentesen kihúzza csak a föld hőjét használva.
2017. máj. 13. 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Annyit azért nem fűt a talaj.

Amikor a magyar naranccsal próbálkoztak, akkor futóárkokba ültették a növényeket, télen meg letakarták, és vastag szalmatakarást alkalmaztak a tetején, hogy fagymentesen tartsák.

Tekintve, hogy a talaj keményebb teleken, mint a mostani is volt, fél méternél mélyebben átfagy, tehát másfél méter mélyen is csak pár fokos, felülről meg kapja a sok mínuszt.

2017. máj. 14. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!