Mi lehet a bajuk? Hogy tudom megmenteni őket?
Kb. két hete vannak meg, az eladó szerint hetente egyszer meg kell locsolni, amit meg is tettünk, viszont folyamatosan száradnak el. (Ahogy a képeken is látható)
Nem szeretném, ha kipusztulnának, de nem igazán értek a növényekhez, de akartunk valami növényt a szobába.
Északi ablakban van, szűrt fényt kap, az eladó javasolta ezt a kettőt, aminek ekkora mennyiségű fény is elég.
Valami ötlet, mit tudnék tenni?:/
Nálam csak két hete vannak, nem tudom, hogy meddig volt az üzletben és hogy előtte milyen közegben voltak.
A huzaton kívül más ötletem nincs, nem hiszem, hogy túlöntöztem volna, vagy hasonló. :/
A kemény földet úgy távolítsd el, hogy kiveszed a cserépből és elfektetve vagy ráütögetsz ahol nem látsz gyökeret, de úgy is tudod, hogy vízbe teszed 1-2 órára és leáztatod róla.
A huzatot semmilyen növény nem bírja, de ha nincs konkrétan a huzatzónában, akkor nem lesz baja.
A huzatzónát nem nagyon tudnám megmondani, hogy mennyire van benne.
A többi ablaknak a levegője, hogy bejusson ebbe a szobába legalább háromszor kell "fordulnia"
Nem tudom, hogy mennyire érthető.
Egyébként mindkét növény az ablaknál van.
Megpróbálom átültetni őket, remélem nem lesz baja a gyökérnél, ráütögetni nem merek, mert tényleg nagyon kemény a föld, és biztos nem tudnám úgy, hogy ne sérüljön.
Más ötlet, ami még beválhat abban, hogy ne pusztuljanak ki?:/
Egyébként hálás vagyok a segítségért, köszönöm szépen mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!