Kezdőoldal » Otthon » Kert » Honnan lehet földet szerezni...

Honnan lehet földet szerezni teljes földcseréhez?

Figyelt kérdés
1000 m2 40 cm-en szeretném a földet kicserélni, az itt lévő földhöz már találtam depóniát meg már céget is aki odaviszi, viszont nem tudom honnan lehet szerezni hozzá normális, tiszta, termőföldet.
2017. ápr. 18. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:
TÜZÉP tart termőföldet, legalábbis felénk.
2017. ápr. 18. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Ipari parkoknál szokott lenni eladó, pl székesfehérváron a sóstói ipari parkban van egy hatalmas föld hegyomlás, rajta a táblával: föld eladó...
2017. ápr. 18. 13:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocs hogy nem válaszolok hanem kérdezek,

de szabad tudni hogy kb. mennyiből jön ki a föld felszedése, elvitele?

Én is ilyesmit tervezek, csak kb. fele ekkora területen...

Köszi!

2017. ápr. 18. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez a legolcsóbb, épülő ipari parkoknál érdeklődni.

Ha nincs, akkor meg beírni a gugliba, hogy "termőföld szállítás".

Nem tudom, megéri-e a milliós összeget az a földcsere. Ha annyira szennyezett, akkor élelmiszernövények termelésénél a 40 cm semmi, ha nem élelmiszernövények, akkor meg elég lenne a mostani tetejére elteríteni 10-20 centit.

2017. ápr. 18. 16:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy ipari park építésénél van földkitermelés, még nem jelenti azt, h az jó minőségű termőföld...

Nyilván nem véletlenül akarja kicseréltetni, és akkor már nem rakna oda akármit. Mert ha nem jobbra akarná cserélni, akkor vmi trágyával/műtrágyával is feljavíthatná.

De én pl az Alföldön élek, kéne a francnak az ipari parkok homokja, hát mivel lennél előrébb?

Amiről ti beszéltek, az nem földcsere céllal jó ilyen helyről, hanem pl szintkülönbségek kiküszöbölésére, alacsonyabb, talajvizes területek feltöltésére.

2017. ápr. 18. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A székesfehérvári föld mocsár volt, alig száz éve van lecsapolva... jóminőségű termőföld... az ipari parkokban pedig a nagyméretű epítkezések miatt gyűlik fel a sok eladó föld, nem pedig azért mert az valami terméketlen homok lenne... ekkora baromságot kár volt leírnod.
2017. ápr. 18. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:
akkor próbáld meg újra értelmezni, mert elsőre nem sikerült
2017. ápr. 18. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!