Kertitó építés?
Van a kertemben egy rész ahol kupusztult a növény. Ide gondoltam egy kertitavat. Nagyjából 4*3 talán csak 4*2 méteres rész.
Nézegettem előre elkészített medreket és van a fóliás megoldás is. Melyik éri meg jobban? Milyen eszközök kellenek hozzá, szűrők stb? Ha szeretnék bele halat is de télre nemtudom megoldani, hogy máshova tegyem őket akkor milyen mélynek kell lennie?
Jobban jársz, ha veszel készen egy kész műanyag kerti tó medencét, aminek van legalább 1m a mélysége. Azért jó a kerti tó medence, mert vannak benne különböző magasságú részek a különböző növényeknek, van sekélyebb része a halaknak "napozni", és van gépészetnek is hely kialakítva.
Mindenképp kell bele egy forgató-levegőztető kombinált szűrővel, a víztérfogatnak megfelelő teljesítménnyel. Aztán csak pénz kérdése tovább ragozni a történetet. Láttam olyan megoldást, hogy a szivattyú egy mesterséges patakimitáción, vízesésen keresztül forgatta a vizet a tóba. Ha elég mély, akkor a koi halak áttelelnek benne. De ilyen -15,20-ban ami idén télen volt, nem árt bele a temperáló fűtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!