Turkesztáni szil kiirtása? Sztetek elég, ha talajszint alatt kivágom? Vagy újrahajt? Adjak neki Glialkát?
Akkor belefúrsz a vágási felületbe, és öntesz bele egy kis glifozátot.
Nem tudom, a szil nedvezik-e nagyon ilyenkor a vágás helyén, ha igen (mint pl. a szőlő vagy a dió), akkor ez nem jó, akkor csak egy hónap múlva lehet megcsinálni.
10 éves telepítést már nem könnyű kikapni 70 méteren. :)
Amikor elültettem, akkor konkrétan hurkapálcák voltak. Nagyjából 4 évig volt kezelhető. A rá következő években (mi nem nyírtuk, mert nyíratlanul szebb szerintem, ráadásul ugye minél többet nyírod, annál sűrűbb) benzines láncfűrésszel kellett "metszeni". Márciusban levágtuk 80 centi magasra, jún. végére átláthatatlan és átjárhatatlan 4 (négy!) méteres fal lett belőle. Némelyiknek már 15 cm-es a törzse. Már kb a felét kivágtuk tőből a láncfűrésszel, de ez nem zavarja, a maradék is ugyanazt produkálja, gondolom azért, mert így meg több helyük van.
Amikor megvettük, akkor az volt a szöveg, hogy évente 1 métert nő. Erről ennyit...
Arról nem is beszélve, hogy milyen öröm hónapokig tárolni a 3 métert mire kiszárad és el lehet tüzelni.
Viszont valóban gyönyörű!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!