Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti tóban mért döglenek ki...

Kerti tóban mért döglenek ki a halak?

Figyelt kérdés

Nekem is és sok ismerősöm nek kidöglöttek tavaszra a halak, eddig minden eévbe megmaradtak jol, de most mért nem? valaki járt igy? köszi

10 éve van meg a tó 15-20 hallal és csak max 1-2 szokott kidögleni de most egy sincs benne

#kerti tó #megdöglés #tavi hal #elvitte a cica :-(
2017. ápr. 2. 10:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem is az összes (30-50) és több más ismerősnek is mind kidöglött. Ennyi eset nem véletlen, az időjáráshoz lehet köze. Hosszan elhúzódó fagyos tél volt (folyamatosan hízó jéggel), és volt egy időszak január közepén amikor feljártak a felszínre és ott is maradtak (1-2 bele is fagyott reggelre), majd hirtelen eltűntek és nem is kerültek elő élve. Talán nem kaptak elég levegőt, passz.
2017. ápr. 2. 11:06
 2/9 A kérdező kommentje:
igen köszi én is az időjárásra gondoltam de a szomszéd mindig vágta nekik a léket mégis kipusztultak
2017. ápr. 2. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
6%

Hosszú és fagyos tél? Hehe

Nem volt elég mély.. Nem volt lék. Meg ilyenek.

Volt egy hétig fagy. Uhh nemár. :D

2017. ápr. 2. 11:27
 4/9 anonim válasza:
Megviselték a napról napra ingadozó 10-15 fokos külömbségek őket , esetleg a túl sok nitrit is lehetett az oka, de ikább az előbbire gyanakodj. Próbáld bent teleltetni őket legközelebb. Aztán vissza tavasszal. (Bár nem tudom mekkora a tó, és van-e lehetőséged ennek megvalósítására, de spórolnál pár ezret évente az új halak árán.)
2017. ápr. 2. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te hol laksz, kollégának a 60 centi mély tava majdnem az aljáig befagyott. Van egy kis mélyedés az egyik részen, itt volt pár liter víz a jég alatt, ebben az aranyhalak többsége megmaradt, de minden más elpusztult.
2017. ápr. 2. 14:09
 6/9 A kérdező kommentje:

hajdu bihar

most takaritom

sikerült vagy 6 db ot össze szedni

mégse döglött ki mind

de 4 béka is oda lett azt nem sajnálom

kb 20 centi jég lehetett

sose fogytak még el télen mindig átteleltek

csak most ez a tél kifogott rajtuk

96 cm a to mélysége

2017. ápr. 2. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én ismerőseim többsége is így járt. A túl hosszú ideig tartó jégfedés miatt elfogyott az oxigén a vízben. A halak csak mélyedésben telelnek át és lékelni, levegőztetni kell. A béka védet állat, és nagyon hasznos a tó körül.
2017. ápr. 2. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan így jártak . Levegőztetni kell télen hogy ne fagyjon be a víz. Namár most nekem rengeteg hal van benne nem levegőtettem meg léket se vágtam mégis csak egy pusztult el. Azért következő télre beszerzek valami befagyásgátlót. Bár volt akinek az is volt meg levegőztető mégis dobálta ki a 40 centis koikat.
2017. ápr. 2. 17:48
 9/9 A kérdező kommentje:

a viz- hal aránya sokat számit

nekem nem voltak nagyok inkább átlagos vagy kicsik

de a nagyok pusztultak el, néhány kicsi megmaradt

máskor locsoltam nekik friss vizet, léket sose vágtam 10 éig nem volt gond sose

bár most nagyon sok tavirózsa meg iszap volt az alján ami gondolom gázosodott igy ez lett

2017. ápr. 2. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!