Kicsi a tulipán?
Sziasztok!
A tavalyi évben ősszel ültettem több tulipánt is a kertbe. Előtte szépen felástam az egészet, majd ültető kosárba elültettem a hagymákat. Általános virágföldet és perlitet is kevertem és azt tettem az ültető kosárba. Félárnyékos helyre lettek ültetve. Egész délelőttől, olyan 14-15 óráig éri a nap őket.
Ez az első tulipán ültetésem de nekem nagyon picinek tűnnek. Nem nőttek eléggé magasra meg picit fakónak is tűnnek a virágjaik.
Nektek mi a véleményetek ? Ez így teljesen rendben van ,csak én gondolom hogy nem okés valami ?
Csatoltam egy két képet is.
Lehet, hogy ilyen fajták. A csomagoláson hány cm magasságot írtak?
A túl világos levél jelezhet tápanyaghiányt vagy meszes talajt, vagy egyebet.
Az ősz tényleg őszt jelent? Nem túl későn fogtál hozzá?
A csomagoláson az szerepel hogy 35-55cm magasnak kellene lennie.
Szeptember elején ültettem el őket.
Szeptember eleje az jó.
Valami talajprobléma lehet, de bevizsgálás nélkül csak tippelni lehet, mint tettem.
A fal mellett mondjuk van esélye, hogy az építkezéskor túl meszes lett a föld. Tápanyaghiányra is van esély, megpróbálhatod tápoldatozni vagy levéltrágyázni, hogy jövőre nagyobbak legyenek. (Legjobb lett volna trágyát bedolgozni ültetés előtt.)
Akkor ezek szerint az általános virág föld nem tartalmaz elegendő tápanyagot a tulipánnak ? Csak mert ugye az ültető kosárba az került.
Az jó megoldás lehet hogy szeptemberbe ilyen trágyát dolgozok a földbe és abba ültetem ki a hagymákat ?
Lehet közvetlenül trágyázás utána ültetnem, vagy várnom kellene 2-3 hetet nehogy kiégesse a hagymákat ? Ha igen, akkor mennyi időt kellene ?
Te milyen tápoldatot tudnál ajánlani ?
Nem tudom, hány centisre nő egy tulipán gyökere, de 30-ra egész biztosan. Vagyis, a gyökerek többsége nem a virágföldből veszi a tápanyagot. Ha az eredeti földben valamiből nagyon kevés vagy nagyon sok van, az probléma lehet.
Ez a trágya elvileg teljesen érett, vagyis nem kell várni bedolgozás után. De nem tudod letenni egy ásónyom mélyre, hacsak ki nem szeded a hagymákat. A trágyát jól el kell keverni a földdel.
De ha meszes netán a földed, azzal nem tudsz mit kezdeni.
Én tápanyagpótlásnak levéltrágyát szoktam kipermetezni 1-2 alkalommal, Vuxalt meg ilyeneket. Meg néha dolgozok be némi kombinált műtrágyát, amit éppen használok a fákhoz is.
Így már értem.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget. :)
Azt mindenképpen megpróbálom majd hogy ha elszáradtak a levelek is akkor minden hagymát felszedek, ősszel pedig felásom ismét a kertet és teszek bele szerves trágyát. Jól elkeverem. Bár a műtrágyán is elgondolkozok egy picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!