Mi lehet az orchideám baja?
Figyelt kérdés
Csoda szépen virágoznak az orchideáim a keleti ablakomban, de a leveleik, amióta abban az ablakban vannak, elvékonyodtak, és kivilágosodtak, majdnem a sárgára hajaznak. Mi lehet a baj. A neten mindenhol azt olvasom, hogy a tűző napot kedvelik. Van egy-egy levélen fehér folt, az megégett, biztos. De mitől vékonyodik és világosodik? tegyem el onnan őket?2017. ápr. 1. 07:12
1/3 anonim válasza:
Tűző napot kedvelik? Én eddig mindig úgy hallottam, hogy a tűző napot nem szeretik. A csomagolásán is az volt, hogy félárnyékos helyet szeretik. Élőhelyükőn is a fákon élnek, ahol védve vannak a közvetlen naptól.
2/3 Baranka válasza:
Éppen hogy a félárnyékot szeretik. Nekem nyugati ablakban vannak. Szeretik a helyüket. Többségében mentett orchideám van, szépen beindultak. A mostani nap nem erős még nekik, de nyáron bajban leszek, mert nem tudok árnyékolni. Addig ki kell találnom valamit árnyékolásra.
3/3 anonim válasza:
Kicsit régi már a kérdés, de hogyha még aktuális:
jó lenne tudni, hogy milyen fajta orchidea. Mindegyiknek más a fényigénye, de a legtöbb a szűrt fényt és félárnyékot kedveli. Gondolj bele, hogy a vadonban is általában sűrű lombos erdőkben élnek, nem nagyon éri őket tűző nap, mint mondjuk egy sivatagi kaktuszt. Talán a Dendrobium az egyetlen, ami szereti az erősebb fényt, de az is csak több napos hozzászoktatás után bírja elviselni, különben sokkot kap.
A vékonyodás és a világosodás egyértelműen jelzik a fénymennyiség problémáját. A besötétedő levelek azt mutatják, túl kevés a fény. A túl világos sárgás-zöld jelzi, hogy túl sok fényt kap a növényke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!