Kezdőoldal » Otthon » Kert » A paradicsompalántáimnál még...

A paradicsompalántáimnál még tudom javítani ezt a hibát?

Figyelt kérdés
Magról csíráztattam őket üveggyapotkockán. Kb 5-6 mag per kocka. Mindegyik kicsírázott és mikor átültettem kispohárba őket akkor a gyapotkockával együtt tettem. Moatmár kb 10-12 centi magasak a palánták oldalhajtások is nőnek. Viszont így kb 4 palánta van egy pohárban és egy tőből szinte. Jó lesz így is vagy kijavítsam valahogy? Mindenhol egy pohárba egy magról egy palántát növesztenek ahol olvasok róla.
2017. márc. 26. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Bátran kisérletezz. néhányat hagyj úgy ahogy van, a többit csipkedd le.

Azt is megteheted, hogy nagyobb cserépbe átülteted(10literesbe)és a szárát pár centivel mélyebbre ülteted. Meglátod jobban terem.

2017. márc. 26. 18:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Rendben :)

Egyébként ilyenek: [link]

Lehet már kikéne kis hurkapálcára karóznom már? Locsolásnál leginkább, de amúgyis elhajlanak.

2017. márc. 26. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:
én max 2-őt hagynék meg a többit ollóval elvágnám
2017. márc. 27. 07:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt nem oldalhajtásnak hívják, hanem levélnek.

Kell neked ilyen sok palánta?

Ha nem, akkor olló, és csak 1 maradjon edényenként.

Ha igen, akkor próbáld őket egy erős beöntözés után gyökérrel kihúzgálni. Ami nem szakad bele, azt ültesd el. (Némi gombaölős vízzel öntözz, de túlöntözni nem érdemes.)

Annyi eszed lehetett volna, ha mindre szükséged van, akkor nem egy csomóba teszed a magokat, hanem szép egyenletesen szétszórva, távol egymástól.

2017. márc. 27. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!