Mi történik ha egy növény nem kap fényt?
Most rendeltem 32 darab Buxus Sempervirens-t, maximum
2-3-4 hétig még nem lesz kiültetve, addig a garázsban lesznek.
Mennyire baj ha nincs fény? Tönkremehetnek?
Attól függ az eladó milyen körülmények között tartotta. Ha üvegházban, vagy télikertben volt, akkor nagyon meg fogja viselni a fényszegény környezet.
Vannak olyan kertészetek és árudák is - akik ültetési időszakban küldik a megrendelt árut. Ez a tájékoztató oldalon le szokott lenni írva. Bár már januárban megrendelem a Sieberz kertészettől a növényeket, és bankkártyával ki is fizetem a rendelés összegét egyből - elküldeni majd akkor küldik, ha már ki tudom ültetni...
Köszönöm a válaszokat. Kirakhatom az udvarra is nem gond. Fal mellé mindjárt hogy a legkevesebb szél érje, de a nap rá süssön.
Remélem nem fagy meg. De miért fagyna meg?
Vannak buxusaim, rengeteg thuja, 50 leylandii mgé csak 3-4 évesek.
Azok sem fagytak meg télen, bár kivannak ültetve.
Akkor kitehetem őket?
Esetleg tegyem a filagóriába?
2 oldala nem falazott, bejut a fény, de a közvetlen napfény nem mivel pont ott a fal és tető, ahonnan süt a nap.
A jövőben is a szabad ég alatt lesz -20fokban is.
Az Obi-ban már kint vannak a facsemeték a szabad ég alatt és nincs semmi bajuk
2 hétig ilyen hűvös időben kibírná garázsban gond nélkül, de jobb lesz neki kint.
Árnyékos helyre tedd, mert ha véletlenül nem öntözöd meg őket, akkor napon kiszáradhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!