Örökzöld trombitafolyondár vagy inkább más?
Megláttam egy kepét az interneten, amin a trombitafolyondár ékeskedett és ami nekem is nagyon megtetszett, eléggé kevés leírást kaptam róla, ezert kíváncsi lennek a véleményetekre .Mert én is szeretnek egy palánk kerítésre futtatni.
Előre is köszönöm !
A trombitafolyondár nem örökzöld. Kb. július-szeptemberben virágzik, télen lehullajtja a leveleit, csak az ágak maradnak, tavasszal metszeni kell. Első pár évben lasabban, később gyorsan nő. Tényleg nagyon szépek a virágai (a méhek is szeretik)
Attól függ, hogy mit ültess, hogy azt akarod, télen is zöld legyen a kerítés; ekkor futtas rá borostyánt: gyorsan nő, ez is megkapaszkodik a kerítésen, nem metszeni kell, hanem csak sövényvágó ollóval lecsapdosod a kilógó szárait.
Ha azt akarod, hogy virágozzon nyáron, akkor trombitafolyondár, esetleg lilaakáccal kombinálva. A kettő jól elvan egymás mellett, a lilaakác már most virít, a trombitafolyondár csak később fog. Viszont így télen csak a lekopaszodott szárakat látod a kerítésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!