Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan ismerem meg a borsmentát?

Linnax kérdése:

Hogyan ismerem meg a borsmentát?

Figyelt kérdés
Nálam elég sok menta van, gondolom, többféle is, mivel kaptam is, vettem is, szét is ültetgettem, van, amit más növény elnyomott, van, ahol nagyon terjed. De nagyon sokszor kihangsúlyozzák, hogy valamihez borsmenta kell. Mivel különbözik, és egyáltalán mennyivel jobb a borsmenta, mint valamilyen másik féle? És vajon hogyan tudom (könnyen) megkülönböztetni? Lehet-e?

2017. jan. 29. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
a lehető legrosszabb döntés volt amikor borsmentát ültettem és nem szeparáltam rendesen körbe....évek óta nem tudom kiirtani. Az ízéről majd megtudod
2017. jan. 29. 17:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát nekem aztán tökmindegy. Menta, menta. Én is tudom, hogy elkerítve ültetik, de én direkt terjesztettem, kevesebb füvet kell nyírni és jó az illata. Szóval a borsmenta tulajdonságaira, kinézetére vagyok kiváncsi.
2017. jan. 29. 17:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és ha van még neked belőle, küldenél-e nekem? Elég csak egy hólyagos borítékban egy gyökeres szál. Majd kinő... :)
2017. jan. 29. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Olyan az illata,mint a fogkrémnek ,rágónak .
2017. jan. 29. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha van borsmentád, akkor szerintem fel fogod ismerni.

A gyakoribb fajok közül ez az egyetlen (szerintem), ami nem teljesen zöld.

A szára full napos helyen nagyon sötét, és a levele se valami üdezöld:

[link]

Ha csak napi egy órát rásüt a nap, már akkor is sötét a szára.

Nagyon árnyékos helyen a szára egészen világos lehet, de zöld nem, és a levelek kontúrja gyakran még ilyenkor is lilával árnyalt:

[link]

2017. jan. 30. 17:59
 6/7 Kim Bo Mao ***** válasza:
Az ízéről és kinézetéről. Főleg ha van másmilyen mentád tudod megkülönböztetni. Nekem pl.: vietnámi és csokimentám van a kertben (szintén széterjedve mert imádom az illatát), a csokimenta sötétszínű (sötétbordósabb árnyalatba csap át) és olyan íze van mint az aftereight csokinak, a vietnámi menta meg nagyon erős ízű, szinte csípős és kicsit göröngyösebb a levélszerkezete, erezete és szára sötét, de zöld maga a levél. A borsmenta ezeknél jóval zöldebb (és nálunk elpusztult hamar, nem olyan szívós mint a másik kettő).
2017. jan. 31. 00:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, akkor van ilyenem. Meg valamilyen világoszöld is, egyszer pedig ültettem macskamentát is a cica miatt, de az "kihalt", vagy azért mert a macs szétfeküdte, vagy rossz helyen volt. Köszönöm a tájékoztatókat!
2017. jan. 31. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!