Hogyan lehet ilyen fagyott földbe gödröt ásni? Van valakinek valami jó tanácsa?
Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének. Arról van szó, hogy meghalt öreg cicukánk és szeretném tisztességgel eltemetni a kertünkben, ahogy a többi kis állatkánkkal is tettük. De az ásó nem megy bele a fagyott földbe... Lehet valahogy ásni ilyenkor?2017. jan. 28. 16:26
11/18 longlife válasza:
Így viszont drága lesz a temetés.A csákány kb 2500-5000ft. Az útiköltség még a plusz.A sirató asszonyokat ha megfogadsz.De azt mondjuk hagyd.Gondold végig a hamvasztást.
12/18 A kérdező kommentje:
A siratóasszony én voltam-vagyok. Szerettem ezt a félénk cicukát. Sérülten jött a kertünkbe, kikezeltem a sebét, ittragadt, négy éve. Több cicánk is van. Köszönöm a hasznos válaszokat.
2017. jan. 28. 21:13
13/18 anonim válasza:
A napokban kellet egy feltárás, 2 ember egész nap csákányozott, 40-50 cm mélyen átfagyott a föld, ez nagyon sokára fog felengedni. Én is a hamvasztást javasolnám, aztán a hamvakat eláshatod tavasszal.
14/18 anonim válasza:
Esetleg anyit tudok még alternatívaként javasolni, hogy rakd be a fagyasztóba, ott akármeddig ellesz. Aztán majd tavasszal, ha az idő már engedi, le tudod temetni.
15/18 anonim válasza:
Én megpróbálnám melegvízzel locsolni a földet, ahol ásni szeretnél.
16/18 anonim válasza:
Utolsó, abból legjobb esetben is csak iszap lesz, abban meg még rosszabb ásóval turkálni mint a fagyott földet csákányozni. És az is csak kb. a felső 10 centit olvasztja meg, most meg úgy 30-40 centire biztosan le van fagyva a talaj.
Esetleg még egy lehetőség eszembe jutott: rakhatsz egy tüzet azon a helyen, ahová temetni szeretnéd. Fél órányi tűz után már szerintem fel lehet ásni kb. 10-15 centit, és lejjebb költöztetni a tüzet. Bár ez is inkább csak szenvedés lenne, mint érdemi munka.
17/18 A kérdező kommentje:
Ez a tűzrakás jó ötlet, ezt azért megpróbáljuk. Csütörtöktől drasztikusan gyors melegedést jósolnak, plusz 8 fokos nappali hőmérséklettel és éjszaka se fog fagyni. Ahol süt a nap, ott szerintem hamar felenged a föld. Majd kiderül. Nem tudom hamvasztóba vinni, itt nincs, és útiköltség plusz hamvasztás kb. 30 ezer lenne, ez nagyon sok, ezen sok-sok tápot tudok venni az élő cicáknak...
2017. jan. 30. 08:36
18/18 anonim válasza:
Esetleg rakj tüzet abba a vashordóba, tedd rá a tetemet és elhamvad. A hamu sem szóródik szét, össze tudod gyűjteni. Valóban felmelegedés lesz, de a talajnak kell egy-két hét, hogy teljesen felengedjen. Addig nem bírja ki a tetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!