Milyen bambuszt ajánlanátok takarni?
Figyelt kérdés
A szomszédom falkerítésének a vakolata egy kicsit omladozik és el szeretném takarni vmivel. A bambusz sztem jó ötlet lenne, mert gyorsan nő és szép is. Láttam egy helyen egy nagylevelű, kb. 6m magas bambuszbokrot, de nem tudom, hogy mi a neve és hol lehet beszerezni. A kislevelű nekem nem igazán tetszik. Ajánlanátok valami szépet és hasonlót, mint amilyet láthattam?2010. máj. 5. 16:56
1/6 anonim válasza:
Igazán nem tudok bambuszt ajánlani, csak arra akarlak figyelmeztetni, hogy akár méterekre is lemegy a gyökere és többé nem tudod kiirtani, az egész kert teli lesz vele, söt a fal alatt is átmegy.
2/6 A kérdező kommentje:
Tegnap sikerült beszereznem egy tőt. Nem tudom, hogy milyen fajta, de láttam már kifejlett állapotában és nagyon szép. Az sem biztos, hogy bambusz, lehet, hogy vmi más faj. Azt mondták, hogy eléggé terjeszkedik, de azért nem viszi túlzásba és ha ki akarom irtani, akkor csak vágjam le tél előtt a szárakat és a víz tönkreteszi magától, ha szétfagy a szárüregekben. Ahonnan én hoztam karbantartják és csak egy 40cm-es átmérőjű kör a mozgástere, szal remélem én is be tudom törni. Ha nagyon akar terjeszkedni, akkor még időben elkezdem irtani.
2010. máj. 6. 08:16
3/6 anonim válasza:
Képet nem tudsz belinkelni a bambuszról? Nagyon érdekelne. :)
4/6 A kérdező kommentje:
már este van, mert ma sajnos nem tudtam net közelébe jutnom, de holnap ígérem, hogy lefényképezem és felrakom mutiba!:)
Még nem nagy, csak egy tő és csak néhány hajtása van, de ha nagy lesz tényleg gyönyörű lesz. Megpróbálom megkeresni a rendes nevét is vhol a neten.
2010. máj. 8. 22:42
6/6 A kérdező kommentje:
Itt a link a képhez! Am sztem ez sokkalinkább nád, mint bambusz, így utólag utánajárva. Még kicsi, de ha nagy lesz tényleg gyönyörű lesz. :)
Kb. 5m-re nő meg, nagyon bokrosodik, szép nagy levelei lesznek és remekül takar, az mellett, hogy szép.
2010. máj. 9. 16:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!