Tényleg lehetetlen elérni, hogy a orchideám újra virágozzon?
Szia!
Nem lehetetken, csak sok türelem és megfelelő ápolás kell neki. Ha esetleg bővebben írnál arról, hogy milyen fajta az orhideád, többet tudnék segíteni...
Válaszolni sajnos nem tudok, de ez a dolog engem is érdekelne.
Az én orchideám (a papírjára az van írva, hogy "concorde-orhids) is lepotyogtatta az összes virágát - tegnapelőtt esett le az utolsó is:((. Fogalmam sincs mit csináljak vele. Világos helyen van, de nem tűző napon, hetente vagy inkább ritkábban locsolom, de úgy, hogy ráöntöm a vizet, pár perc múlva pedig kiöntöm alóla (ezt egy virágboltos mondta).
Újabb levelet hoz, de virágot sajnos nem. Szóval, ha van valakinek ötlete, szívesen venném én is!
Az első válaszoló vagyok. Nekem is phalaneopsis van.
Az enyém déli fekvésű ablakban van, az ablakpárkányon, konvektor felett, tehát télen nyáron meleg helyen van. 3-4 naponta öntözöm, az ablakon a reluxa soha sincs lehúzva. Jó vízáteresztő földben van. Többször virágzott már, sokáig virít, de 2 virágzás között eltelt kb 3-4 hónap, mire újra kivirágzott. Szerintem ennyi idő kell neki, hogy újra erőre kapjon. Remélem sikerül Nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!