Mikor lemosózzátok a kajszit tavasszal?
Metszés után érdemes lemosózni minden fele ezt olvasni,viszont a kajszit pirosbimbós állapotban kell metszeni!
Ez az állapot majd március közepe felé szokot bekövetkezni,viszont a lemosózást már februárban fagymentes napokban meg kellene csinálni!Akkor most hogy is van ez,magyarázza már el valaki hozzáértő!?
Én a barackot metszés után Vegesol eReS-sel permetezem.
Utána nyílás elején és végén kap egy Folicurt, néha, ha másvalamit is permetezek vele, akkor a maradék pár litert még ráfújom a kajszikra.
Már váltanom kellene, de nagyon szeretem a Folicurt, mert tafrina és monília ellen is hat, így nem kell külön kevergetni, egy menetben lehet szórni minden ilyesmit.
Nekem az a tapasztalatom, hogy virágon keresztül fel tud szívódni annyi szer, amennyire szükség van. Idén a meggyen volt pár helyen monília, mint szerintem mindenkinek, bármivel permetezett, de a barackon nem. Máskor a meggy is megússza, de idén nagyon rossz idő volt rá.
Hosszú távon valóban nem hat kis levélkék esetén a felszívódó, mert felhígul, de ha elég korán és elég sűrűn használja az ember, akkor még ilyen módon is elég. Mire sok ember a szívéhez kap, hogy itt a monília, akkor én már általában leállok a permetezéssel.
Ugyanígy, rézzel is gyakran kell permetezni, mert olyan gyorsan jelennek meg az új, védetlen levelek, amikre a szél vagy a madár ráviszi a földről a tafrinát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!