Mi a baja az orchideaimnak?
Szerintem nem a radiátor a baja, vagyis nekünk is ott vannak az ablakban, és semmi bajuk. Sőt burjánzik mindegyik, alig lehet megfekezni őket.
A legvilagosabb ablakba tedd, ahol jó sok napfény éri. A vízbe áztatást felejtsd el. Lehet sokan ezt írják, de ettől simán elrohadhatnak. Mivel most bimbozik, ezért egy kis tapoldatos vízzel locsold meg hetente egyszer. De ne aztasd mert szerintem neked túl sok vizet kapott, azért dobta le a bimbokat.
És átlátszó cserépben legyen, ne takard el kaspoval, mert a gyokereknek is kell a fény.
Nem tudom mi lehet a probléma.
Nálunk is közvetlenül a radiátor fölött vannak a télikertben, semmi probléma nincs vele. Igaz, összességében nincs több 20-22 foknál, de pont a radiátor fölött azért van.
Az sem feltétlenül igaz, hogy áthelyezéskor ledobja a virágait, a mieink sem dobták le. Sőt, volt nálunk megőrzésre néhány darab, azok sem dobták le a virágaikat, sem akkor amikor hozzánk kerültek, sem amikor elkerültek az új, végleges helyükre.
Átlátszó műanyag "cserépben" vannak nálunk, állítólag a gyökérzetnek is kell a közvetlen fény. Mindenesetre nálunk bevált ez a módszer. Alulról öntözzük, a tálcájában mindig áll a víz, eddig még nem voltak rothadási problémáink. Ja, és csak esővízzel öntözzük, nálunk a csapvíz nagyon meszes, állítólag azt sem szereti.
A szárát ne vágd le sose! Tovább hajt, és újabb bimbók lesznek rajta, ez többször is megismétlődhet egy száron. Utána pedig egy csokorban leveleket hajt, ezzel szaporodik. Ekkor levághatod az új növénykezdeményt és elültetheted. De megteheted, hogy úgy ülteted el külön cserépbe, hogy még rajta van a száron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!