Milyen strapabíró növény van ami nem kaktusz?
Kövirózsa, de ültess többet, mert nem mindig sikeres a beültetés. Viszont amelyik megmarad, az elég strapabíró.
Nem kell sokat öntözni, alig kell neki föld, napra érdemes rakni (de nem muszáj). Egyedül arra kell figyelni, hogy ne tocsogjon a vízben, mert akkor kirohad.
Ha nincs meg a minimálisan szükséges feltétel a növényekhez, akkor ne is próbálkozz.
Egyáltalán semmit nem írtál arról, hogy milyen körülmények közé keresel növényeket.
A szobatuját nem nehéz kipusztítani, a fűtött szobát nem bírja.
Szobában kaktuszt meg kövirózsát sem tudsz érdemi módon tartani, azok kintre valók, a nem fagytűrők hűvös telelőhelyet igényelnek.
Fontos lenne tudni, hogy tudod-e rendszeresen öntözni a növényeket. Túlöntözni nem fogod, ha télen 7, nyáron 5 naponta öntözöl. Legyen egy-két feltűnő helyen lévő jelzőnövényed, amik kókadnak a vízhiánytól, de nem károsodnak tőle, ameddig nem túl rossz a helyzet.
Világos helyen jó erre pl. a kroton.
Bödönben virágot tartani eszedbe ne jusson, mert abban nem látod, ha áll a víz alatta.
Ami szinte bármit kibír, ilyen a szobafutóka (Scindapsus aureus), vagy a csokrosinda (Chlorophytum comosum), világos helyen a Sansavieria. Virágos növények közül talán a fokföldi ibolya az egyetlen, ami igénytelen, csak kapjon elég fényt, és ne öntözd agyon.
Néha persze kell egy kis tápoldat, mindennek.
Pettyes svosfüvet (Hawtonia) ajánlok. Nagyon strapabíró, és gyönyörű. Én sokáig rá sem néztem a virgaimra, ezt kivéve az összes kipusztult volna, ha a nővérem nem fogadta volna be a többit. Egy idő után szaporodik is.
Az első válaszolónak igaza volt, a többihez nem értek, mert Kaktusz és pozsgás fan vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!