Kaktusz tartására tanácsok, ötletek?
Az előző válaszoló jól írja, csak azt nem, hogy világos hely kell télen, hideg helyen a kaktuszoknak. Az aloének világos kell, de a kaktusz ilyen hűvös helyen, teljesen száraz tartással vaksötétben is elvan, ha ilyen telelőhelyed van. Az MKOE egyik vezetőségi tagja mondta vagy 20 éve, azóta én is kipróbáltam. A kaktusznak csak akkor kell világos, ha 15 fok körül telel. (Ennél melegebb helyen semmiképpen nem szabad huzamosabb ideig tartani, mert ronda lesz, megnyúlik.)
A sarjakat kár volt szétültetni, az ilyesmiben az a szép, ha bokros. Egyformából minek van sok darabod?
Én irtózatosan nagy Kaktusz fan vagyok. Egy könyvet ajánlok neked, nem többet. "Pappné Dr. Tarányi Zita: Kaktuszok és pozsgások ápolása gyakorlati útmutató"
Alexandra könyvesboltban 800-900Ft
Mindent leír egyszerűen.
Ami fontos, és az átlag kaktuszokra jellemző:
-ne legyen 10-15C°-nál alacsonyabb levegőn tartva
-Sok fényt igényelnek
-hajlamos a rohadásra(túlöntözés miatt)
Emellett októbertől áprilisig teleltetni kell, vagyis az öntözést fokozatosan szinte teljesen lecsökkenteni.
Sok sikert kívánok a továbbiakban a kaktuszoláshoz!
Üdv: Egy amatőr kaktuszgyűjtő 12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!