Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha nagy a gaz a kertben,...

Ha nagy a gaz a kertben, ilyenkor télen kipusztul, elszárad?

Figyelt kérdés
Hétvégi telken sajnos nem volt időm nyírni a füvet nyár óta. Multkor jutottam ki és az állam majd leesett akkor a gaz. Ezzel télen mi lesz?
2016. nov. 30. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:

A fű inkább nyáron szárad ki, bár idén nem tette, volt elég eső.

Ilyenkor nemigen nő, de köszöni, megvan és zöld. Más növények közül némelyik bírja a fagyot, némelyik nem. Egy részük elszárad, elhal, persze akkor sem szép a nagy gaz, ha száraz.

2016. nov. 30. 16:33
 2/7 A kérdező kommentje:
És mit tudok vele csinálni? Tavasszal fűkaszáljak, szedjem össze és annyi?
2016. nov. 30. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a lágyszárú egynyáriakra gondolsz, azok szépen elpusztulnak és elszáradnak. Egyszerűen kihúzgálod őket és adandó alkalommal elégeted. Ezzel még nincs vége, mert a gaz beteljesítette az élet reá eső részét, felnőtt, kinevelt pár tízezer magot, szétszórta, elpusztult. Jövőre találkozhatsz ismét velük megsokszorozódott mennyiségben. Ha füved van, egyszerűen elbánhatsz velük, csak rendszeresen nyírni kell. Ugyanis a fű bírja a nyírást, a gaz meg nem.
2016. nov. 30. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Tavasszal tedd fel a fűkaszára a pengét, s azzal nagyon könnyen le tudod vágni, összegyűjtöd, s HA LEHETSÉGES, akkor eltüzeled.
2016. nov. 30. 21:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Ilyenkor télen mikor kimegyek, be szoktam fűteni, gondolom abba elégethetem, nem?
2016. nov. 30. 23:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha képes vagy azt a sok gazt összeszedni, akkor igen.
2016. dec. 1. 01:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálam ha véletlenül elgazosodik egy rész a fák alatt, akkor fogom a motoros kaszát, és ledarálom vele. Száradás után is ugyanúgy működik a dolog. A földre került darabok tavaszra elkorhadnak annyira, hogy a rotációs kapa szépen összetöri és beforgatja őket, nem tekerednek fel rá.

Ha a füves részen jönnek fel a kétszikűek, akkor ott is a motoros kasza a megoldás. Mivel nem gyep, csak fű, ezért össze se szoktam szedni, tavaszra eltűnik, ami nem oda való.

Nem írod amúgy, milyen helyen és milyen gazok vannak, a leírtak csak az egynyáriakra vonatkoznak.

Az évelők áttelelnek, legfeljebb a föld feletti részük lefagy, de a gyökerük tavasszal kihajt. Az ilyesmit meg pár szál esetén ki lehet ásni, szörnyű helyzet esetén meg gyomirtózni.

2016. dec. 1. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!