Minőségi háti motoros permetezőt ajánlana valaki?
Nekem ennek a régi verziója van:
Kb. 15 éves, és sokat megy. Kétféle komolyabb probléma volt vele eddig: a porlasztót ki kellett takarítani párszor, valamint a folyadékelzáró csapot, ami sokat van használva, már cseréltem egyszer, de megint kellene. Sajnos, külön a gumit nem árulják a macskaevők, hanem egyben az egészet, majdnem 10 E Ft.
Ezen kívül még alapjáratot kellett állítani, valamint a tartályba menő légszállító benzincsövet cseréltem hosszabbra, mert ez tartja a fedelet, és nem engedte eléggé távolra.
Ősszel lehajítom, tavasszal lemosáshoz előveszem, párat rántok rajta, és megy.
Vannak jobb gépek is, pl. Solo vagy Stihl, de ezek másfélszer ennyibe kerülnek.
Én is pont ezzel akartam kezdeni, mint az előttem író. :)
Mondjuk, nekem annyival másabb a véleményem, hogy ha nem komoly munkára kell, hanem csak a kertben van 5 fa, és kézi géppel nem lehet felérni őket, ennyi munkára elég egy kínai gép is. Évi fél óra működéssel az is kibírja jópár évig.
A kínaiak közül az Agrimotor, ami állítólag jobb a többinél.
Gondolom, levette azt a tölcsért a végéről? Azzal semelyik nem visz magasra.
Én próbáltam a szomszédét, amikor megkért, hogy mutassam meg, hogy műxik. Nem mondom, hogy a nagy diófa tetejéig felvitt, de ilyen normál fák tetejéig igen.
Ha nincs teljes szélcsend, akkor egy profi gép se visz fel egy nagy diófa tetejéig.
Nekem egy kínai qin-li van.
A teljesítményével semmi bajom, de tény hogy sokkal több törődést igényel mint egy márkás gép.
Olyan bosszantó apróságok, mint a berántó szerkezet ismétlődő meghibásodásai, benzincsap hibák, porlasztó tűszelep felakadások. Egyik sem nagy hiba, de igen bosszantó mikor dolgoznál, de előtte még a gépet kell kényeztetni.
Sajnos a Maruyama, Cifarelli, Solo, Oleomac stb. profi gépek ára igen magas. Még használtan se nagyon kapsz 40ezer alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!