Kezdőoldal » Otthon » Kert » Minőségi háti motoros permetez...

Minőségi háti motoros permetezőt ajánlana valaki?

Figyelt kérdés
2016. nov. 7. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem ennek a régi verziója van:

[link]

Kb. 15 éves, és sokat megy. Kétféle komolyabb probléma volt vele eddig: a porlasztót ki kellett takarítani párszor, valamint a folyadékelzáró csapot, ami sokat van használva, már cseréltem egyszer, de megint kellene. Sajnos, külön a gumit nem árulják a macskaevők, hanem egyben az egészet, majdnem 10 E Ft.

Ezen kívül még alapjáratot kellett állítani, valamint a tartályba menő légszállító benzincsövet cseréltem hosszabbra, mert ez tartja a fedelet, és nem engedte eléggé távolra.

Ősszel lehajítom, tavasszal lemosáshoz előveszem, párat rántok rajta, és megy.

Vannak jobb gépek is, pl. Solo vagy Stihl, de ezek másfélszer ennyibe kerülnek.

2016. nov. 7. 13:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen van csak az enyém már vagy 20 éves . Még a karbiját belülről sose láttam . Egy darab berántó zsinórt és gázbovdent kellett rajta cserélni amit egy biciklis boltban szereztem be. A kinai 25-30 ezres gépek kb fele ekkora cm3-el rendelkeznek. Én szélcsendben a legmagasabb gyümölcsfáimat is megpermetezem vele. : [link]
2016. nov. 7. 13:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm, és esetleg valami alacsonyabb árkategóriában van jó? Kb max 40eFt ig? :/
2016. nov. 7. 18:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Elnézést, de a "minőségi háti motoros permetező" és a "max 40 ezer forintig" erősen életszerűtlen. Vagy 40 ezer forintig veszel, de az szar lesz, vagy minőségit veszel, ami nem fog megállni negyvenezerből. Nekem az elsőként linkelt oleo mb800 van, ugyanez a változat, ami a képen látható. Négy éve nyúzom, nem volt még vele soha semmi bajom. Hegyszomszédom azóta már elnyűtt egy tecsós strauss, és egy szintén tecsós grasshopper motoros permetezőt, mindkettő szétszedve, kosárban van a présház sufnijában. Tavaly ő is beruházott, egy Solo gépet vett, amivel nagyon elégedett. Én a helyedben kihagynám azt a tanulópénzt, amit a feleslegesen megvásárolt olcsó szarokra költenél.
2016. nov. 7. 20:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is pont ezzel akartam kezdeni, mint az előttem író. :)

Mondjuk, nekem annyival másabb a véleményem, hogy ha nem komoly munkára kell, hanem csak a kertben van 5 fa, és kézi géppel nem lehet felérni őket, ennyi munkára elég egy kínai gép is. Évi fél óra működéssel az is kibírja jópár évig.

A kínaiak közül az Agrimotor, ami állítólag jobb a többinél.

2016. nov. 8. 05:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Rokonom vett ilyen felfogással hogy 4 fára elég az olcsó. Csili vili bent pihen a kamrában mert olyan gyenge hogy nem visz fel a fa tetejéig. 40 ezerért nincs minőségi persze ki foghatsz egy jobbat de kétlem hogy 20 évig menne hina nélkül. Ha kell inkább gyüjts még hozzá most ne vegyél ilyen olcsót. Hosszútávon többe fog kerülni mintha egyszer vennél egy jót
2016. nov. 8. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Gondolom, levette azt a tölcsért a végéről? Azzal semelyik nem visz magasra.

Én próbáltam a szomszédét, amikor megkért, hogy mutassam meg, hogy műxik. Nem mondom, hogy a nagy diófa tetejéig felvitt, de ilyen normál fák tetejéig igen.

Ha nincs teljes szélcsend, akkor egy profi gép se visz fel egy nagy diófa tetejéig.

2016. nov. 8. 08:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem egy kínai qin-li van.

A teljesítményével semmi bajom, de tény hogy sokkal több törődést igényel mint egy márkás gép.

Olyan bosszantó apróságok, mint a berántó szerkezet ismétlődő meghibásodásai, benzincsap hibák, porlasztó tűszelep felakadások. Egyik sem nagy hiba, de igen bosszantó mikor dolgoznál, de előtte még a gépet kell kényeztetni.

Sajnos a Maruyama, Cifarelli, Solo, Oleomac stb. profi gépek ára igen magas. Még használtan se nagyon kapsz 40ezer alatt.

2016. nov. 9. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!