Mini terrárium? (többi lent)
Láttam videókat arról, hogy befőttesüvegbe vagy villanykörtébe raktak földet, kis növényeket, mohát, és néhányba raktak hangyákat is, a hangyáknak pedig egy kis húst adtak. Volt, aki rá is ragasztotta az üvegre a tetejét. De úgy hogyan maradnak életben a bent élő állatok és növények? Vagy fenntartják magukat? És egy ilyenhez mindenképpen kellenek állatok, mint pl a giliszta, vagy elég csak néhány növény is?
Nem tudom, jó kategóriába raktam-e, de végül is egy miniatűr kert van a befőttesüvegben, és itt gondolom értenek is ehhez amit kérdeztem.
A növények nappal széndioxidot szívnak be és oxigént termelnek, éjszaka fordítva. Ha a rendszerben állat is van, az is beszáll az oxigénfogyasztásba. (Állattal sokkal bonyolultabb a dolog, mint csak növénnyel.)
Egy idő után a növények alsó levelei elhalnak és elkorhadnak, a bennük lévő tápanyagokat ismét felhasználják a gyökerek segítségével. A vízmennyiség adott.
A neten mindenféle fotók vannak, de azt tudd, hogy az idő jó részében nem látod tisztán a bent lévőket, mert az üveg belső oldala párás. Erről nem szoktak írni.
Általában az a vége, hogy 1-2 év után a növények kinövik az edényt, a tulajdonosok kidobják mindenestől vagy összetörik az üveget, hogy ki tudják menteni a növényt. Nagyon oda kell figyelni a növényválasztásra.
Palackkert néven keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!