A házam melletti szőlősorról kb 10-15 verébszerű rebbent fel csivitelés közepette reggel 8 körül, amikor kimentem a házból. Seregélyek lehettek -e, s ha igen, hogyan tudom megvédeni a szőlőm?
A seregélyek nem egész fürtöket esznek.
Megcsipkedik a szemeket...
Ott maradnak a megcsócsált bogyók.
Vegyél Raschel hálót és takard le a sorokat, akkor nem eszik le a madarak. De alul össze kell kötni, mert belebújnak.
A madarak meg tudják enni úgy a szőlőt, hogy nem marad ott semmi, csak az üres kocsány. Természetesen, ehhez idő kell, vagy sok seregély, vagy hogy rendszeresen odajárjon egy feketerigó.
A seregély a szőlőt nem csipkedi, mint a szilvát vagy körtét, hanem egyben nyeli le a szemeket. Hozzám most is bejár egy a háló végénél, borzasztó szemtelen jószágok ezek.
A darázs kártétele felismerhető, mert ott a szemek héjának fele rászárad a szárra, és tele van minden a rágadékkal.
A szél nem veri le a szemeket.
Amit most láttál, az nem seregély volt, mert az amint leszáll, már szüretel is. Múltkor egy csapat 3 percre szállt rá a szilvafámra, épp láttam, és mire odafutottam elzavarni őket, már a fele termést összecsipkedték, egyből lett 4 nagy vödör cefre.
Ha hálót veszel, ne Raschelt vegyél, hanem madárhálót.
1. olcsóbb valamivel
2. nem árnyékol
3. nem kap bele a szél, így nem töri a szőlőt
4. szükség esetén még permetezni is lehet úgy, hogy ez rajta van
Nálam ahol nem 1 sor van, ott nem egyenként takartam a sorokat, hanem az egészet egyben. Fontos, hogy a földig érjen a háló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!