A sivatagi rózsám összes levelét ledobta, tudnátok tanácsot adni?
Sziasztok, tavasszal vettem 2 sivatagi rózsát még kicsik voltak, egyik megmaradt. Eleinte 3 levélnél több nem volt rajta, mert amikor újat hozott egyet mindig ledobott. Aztán volt mikor 4 levél is rajta maradt. Hetente egyszer locsolom, kaktuszföldben van, egész délután éri a fény (szobában van). Egy hete, 2 nap alatt elsárgult és lehullott mind a 4 levele és msot full csupasz.
Néha kicsit több mint egy hét után locsoltam, mert úgy vettem észre, hogy másfél hét után kezd csak puhulni a törzse.
Mit rontottam el? Kifog még hajtani? Tápoldatot nem kapott, esetleg tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ő lenne az :(
Valószínűleg még így is sötétnek találta a helyét, azért dobálta folyamatosan a leveleit. Meg kellett volna próbálni szabadban.
Az öntözés gyakorisága elvileg jó volt.
Olyan, mintha frissen ültetted volna át. Ez okozhat levélhullást.
Túl nagy cserépbe tetted, ehhez képest előfordulhat, hogy túl sok vizet tárolt el a cserép, és mégis gyökérrothadás lépett fel. Inkább kis edénybe kell tenni, és viszonylag ritkán, de nagyon bőségesen öntözni.
Nézd meg, milyen arányban kell állni a növénynek a cserepével:
Egyébként, mintha ezen is meg a leanderen is takácsatka lenne, de ezt élőben kellene megnézni, így fotó alapján nem merem biztosra mondani. Az is okozhat levélhullást.
A levélvesztés alapból nem szokott végzetes lenni, szokása ennek a növénynek, szobában teleltetve például majdnem biztosan lecsupaszodik.
Köszönöm a válaszod, igen úgymond hónapokkal ezelőtt frissen lett átültetve, mert csak úgy föld nélkül borítékban hoztam haza. Locsolni figyeltem keveset kapott a nagy cserép ellenére, fél dc vízet kb illetve legtöbbször a benne látható mini önöntözőbe öntöttem. Gyökér rodhatás így talán nincs, viszont tény ahelyét változtattam, azt gondoltam itt több ideig éri a fény, lehet mégis a másik sarok jobban tetszett neki. Egyébként panelban lakunk így nehéz lenne kiültetni, maximum az erkélyre tudnám, lehet érdemes lenne most még két hétre kirakni oda? Vagy hagyjam nyugodni most télre? Esetleg még ültessem kisebbbe?
Illetve megnéztem a leandereket, nem rég voltak lezuhanyozva és nem látok rajzuk semmilyen jószágot se pókháló szerű cuccot (másfél éve volt rajtuk, de azok eltüntek) Elvileg csak a foltosságát láthatod a képen)
Egyébként takácsatka ellen mi lenne amegfelelő eljárás?
Nagyon köszönöm!
Egy darabig még kint lehetne tartani, még két hónapig is, viszont ahogy hűlni fog a levegő, akkor ahhoz fog alkalmazkodni, és mikor megint melegre viszed, akkor ledobálja (a feltehetőleg megjelenő) leveleket.
Szerintem kisebb cserépbe kellene ültetni, ritkán és bőségesen öntözni, valamint ablak előtt tartani.
Atka ellen én leszórom valami atkairtóval, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!