Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kertbe keresek nöcényt...

A kertbe keresek nöcényt adtok tippeket?

Figyelt kérdés

Van egy terület (15-20m2) ahol nem nő ki a fű. Az le fogjuk mulcsozni, és kis hézagokba szeretnénk valamiket ültetni.

Nedves, nyirkos talaj van errefelé, sok csigával, sok esővel és ezen a helyen árnyékkal. Kb a nappal 12 óráhából 3 at süt oda félig meddig a nap.

Mindegy, milyen növény lehet díszfű, gyógynövény, virág, örökzöld, cserje akármi.

További infók:

Levelük mindegy

Magasságuk legyen legalább tíz cm

Mindrgy mikor virágoznak

A színük is mindegy

Ha hagymás vagy gumós se baj

Egy határsövényt is szeretnék, milyet ajánlotok ami úgy fél méter?

És a kerítésre mit futtassak fel? Babot?

FONTOS!!! Van egy kutyánk ezért ha mérgező valamelyik növény légyszi írjátok meg mert elkerítem valahogy.

Eddig szóba jöttek: jácint, tulipán, fürös gyöngyike, kána, nefelejcs, citromfű, kardvirág.

Légyszi írjátok meg mikorültessem őket cserépbe és mikor mehetnek majd ki szabadföldbe! Köszi!

2016. aug. 21. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Hortenzia?
2016. aug. 21. 16:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, kutyákra mérgező, de megoldom. Még jöhetnek ajánlások!
2016. aug. 21. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Árnyékliliom ,japán szellőrózsa,tollbuga ez térelválasztónak is jó.
2016. aug. 21. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 vagyok,az egynyáriak közül :

Pistike,begónia , gumósbegónia ,de ezeket majd tavasszal.

Jó talajtakaró a borostyán,gyöngyvirág,palástfű.

2016. aug. 21. 19:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mondom a felállást. Körbe lesz kerítve vmi sövénnyel. Jobbra hortenzia, balra rózsa körülötte tulipán. Kicsit tovább az ösvényen jobbra két csoport, mindkettő kardvirág körülötte bánáti sáfrány vagy valami. Utánuk még egy csoport jácint - fürtös gyöngyike. Balra az egyész ösvény mellett valami szegélyvirág. A két egymás melletti fán lóg egy egy autógumi jácinttal telerakva.
2016. aug. 22. 08:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Cserépbe nem kell ültetni semmilyen hagymást és rizómást, mehetnek egyből a helyükre.

Az említettek igen nagy része mérgező, de én még nem hallottam olyanról, hogy kutya megmérgeződött volna, erre van az orruk. Nekem már volt pár kutyám az elmúlt majdnem fél évszázadban, és még soha nem volt egyik sem elkerítve, még a kölykök se.

2016. aug. 22. 09:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt írtad hogy ez a kertrész árnyékos.

A rózsa és a kardvirág nem szereti az árnyékot.

A gumós és hagymás növények nem szeretik a nedves ,pangó vizes talajt.

2016. aug. 22. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!