Megégett virágot hogyan lehet helyrehozni?
Figyelt kérdés
Lakásfelújítás miatt sajnos a tűtő napra kellett pakolnom a virágokat, emiatt megégtek. Nem minden hajtása, csak egy bizonyos része. Mivel lehetne helyrehozni a virágot? Tápszer? Valami trükk?2016. aug. 20. 11:00
1/3 anonim válasza:
Attól függ, milyen növényről van szó. Ha hajlamos az új hajtások létrehozására, akkor egyszerűen vissza kell metszeni úgy, hogy a visszametszés alatt legyen élő rügy. Én Hibiscus rosa-sinensis-t tettem ki július elején a kertbe a festés előtt. 2 hét alatt tönkrementek a levelek, de levágtam a hajtásokat és mára már szép új levelek képződtek. Orchidea levelén képződött "égésfolt" megmarad,
2/3 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan, hogy mi a virág neve, de olyan, mint egy pálmafa.
2016. aug. 20. 15:01
3/3 anonim válasza:
Az elhalt részeket nem lehetséges életre kelteni.
Bármilyen növény esetén vagy levágod a nagyon károsodott leveleket (de ezzel esetleg még nagyobb kárt okozol, ha sokat kell amputálni), vagy levágod a károsodott hajtásokat, ha így nagyon csúnya levéltelenül, és majd újra hajt a növény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!