Komposztszitát hol lehet kapni Bp-en?
Már megbocsáss, de nem vagyok igénytelen, és egy politikai rendszer építkezési stílusát és egyebeit idekeverni elég nagy ostobaság.
Te nevezd igénytelenségnek.
Én meg ostobának és életképtelennek tartom azt, aki a saját háztartásában ennyit nem tud megcsinálni, és inkább többszörös áron rendel netről valamit.
Egyébként nem értem, miért csinálsz egyáltalán komposztot? Hiszen azt neked kell csinálni a két kis kezeddel. Olyan gáz, nem? Inkább vedd meg!
Jaja.
Én sem értem miért csinál komposztot egy ilyen sznob.
Bocsánat, lehet, hogy tényleg én voltam félreérthető. Ha valaki látná, hogy hogyan élek, nem nevezne engem sznobnak. Ha valaki valamit igényesen meg tud csinálni maradék anyagokból, mert ért hozzá, az teljesen rendben van. Csak nem ez az általános. Sokan szeretnek minden szart minden szarral összekalapálni, aztán meg csodálkoznak, hogy a végtermék nem jó semmire.
Ha én kőműves lennék, akkor valószínűleg lenne sóderhez való rostám. Az teljesen jó a komposztnak is, akkor eszembe se jutna külön komposztszitát venni. De nem vagyok kőműves. Ezért joggal zavar, hogy sehol nem lehet nagy keretes szitát kapni. És a barkácsboltosok részéről elég halvány érvnek látom, hogy azért nem tartunk, mert úgyis megoldja magának mindenki. Egy bakár apukának a könyvelő fi honnan hozzon haza dróthálót? (ez csak példa)
Vannak, akik nem cserélik le a 100-as izzót modern dologra, mert maradt még pár darab a dobozban vagy mert ragaszkodik a nagymama régi csillárjához, amibe nem illik bele a led. Adott estben modern házba is magával viszi ezeket. És sokszorosát fizeti a villanyért annak, amit modernizálás után fizetne, igaz az igényelne némi beruházást. Ez csak egy példa, de ilyen jelenséget kicsiben és nagyban is lehet látni, nem csak csillárral és nem csak 100-as égővel. Lehet ezt is értékmegőrzésnek nevezni, de ez inkább az elavult dolgok konzerválása, maradiság, butaság. Ez az igénytelenség, amiről beszélek.
Amikor valaki az ablak melletti rést szigszalaggal és ronggyal tömi el, de ennek ellenére a hideg bejön, ő fázik miközben a számla magas, de az ablakot a világért se cseréltetné le, akkor csak hülyének tudom nézni az illetőt.
A szocializmus úgy jön ide, hogy akkor ez a jelenség teljesen általános volt. Csak akkor tényleg nem volt pénzük az embereknek és a boltokban sem volt áru, ezért muszáj volt azzal megoldani, ami van, mégha igénytelen is. De az az idő elmúlt. Piacgazdaságban furcsa azt mondani, hogy azért nincs valami a boltban, mert úgyis megoldják otthon az emberek.
Erre mondta valaki, hogy nem ezért haltak meg a srácok 56-ban.
Lehet, hogy ez sehogyan sem függ össze az eredeti kérdéssel, de az oldjad meg magadnak felszólításról nekem ez jutott eszembe és kijött belőlem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!