Szerintetek ártok vagy használok a kertnek hogyha megmaradt fahamut szórok rá és bekeverem a földbe?
minden, csak nem műtrágya.
ez természetes anyag.
kis mennyiségben hasznos, de vigyázz, ne vidd túlzásba, mert elviheted a talaj ph értékét rossz irányba, aztán semmi nem marad meg benne.
A földedtől függ, hogy ártasz vagy használsz.
Ha egyébként is lúgos, akkor eszedbe ne jusson kiszórni.
Ha savas, akkor hasznos, egy bizonyos mértékig.
".A hol mag azt akarom,hogy ne nőljön a gyom,ott meg egyszerűen kiöntöm a kerítés tövébe."
Ezt már nem ajánlom.
Az elgondolást értem, csak az a baj ezzel, hogy a talajba kijuttatott anyagok nem maradnak ám azon az egy négyzetméteren, nem lehet ezt biztosítani. Esővel, locsolással, talajvízzel ezek terjednek tovább.
Te csak a kerítés tövébe szórod, aztán majd csodálkozol, hogy itt is csúnya a fű, ott sem marad meg a virág, stb.
Példa: ha a veteményesben van egy sor répa, meg kicsit odébb egy sor saláta, de a répa tetves lesz, meg amúgy sem akarsz répát enni, úgy döntesz, meglocsolod azt a sort hipóval. A salátához nem ér hozzá, de a föld felveszi a maró anyagot.
Ezután te jóízűen ennél a salátából?
Én biztos nem mernék.
Ugyanígy terjed minden a földben.
Igazából nekem új, hogy gyomírtásra használja valaki, de nagy dózisban elképzelhető.
Azonban elsősorban a földben lévő rovarok írtására, illetve távoltartására szolgál. Kizárólag fából lévő tiszta hamut szabad használni, tél végén kell kiszórni egyenletesen elosztva a földön úgy, hogy vékonyan befedje a föld felszínét, majd berotálni. Célszerű dugványozás, illetve palántázás előtt 1-2 héttel végrehajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!