Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leander tápoldatos öntözésben...

Leander tápoldatos öntözésben egy kis tanács?

Figyelt kérdés
Az útmutató úgy szól, hogy 2 liter vízhez adjunk 30 ml oldatot. Lehet hülye kérdés, de ha nekem öszvisz van 2 leanderem, arra egyszerre nem sok a 2 liter egyszerre? Vagy osszak szorozzak, és akkor 1 literhez (szerintem annyi elég a 2-nek) adjak 15 ml-t? Igazából az lenne a kérdés lényege, hogy így 15ml-ben is megkapják a kellő tápanyagot?
2016. júl. 22. 21:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Mekkora cserépben vannak? Mert az öntözövíz mennyisége attól is függ.

Egy átlagos leandert nagyobb edényben szokás tartani és akkor az 1-1 liter víz nem sok.

De ha sokallod, akkor elöször készíts 1 liter vizet 15 ml-rel, és ha ennyitöl nem átik át a földje teljesen, akkor mégegyszer készíts egy második adagot is.

A leander azonban sok vizet igényel - eredetileg patakmedrekben vagy a félig vizes parton él -, ezért akkor fejlödik jól, ha annyira nedvesen tartod, hogy ha reggel áll alatta a víz, az estére éppen csk elfogyjon az alátétböl, a földje sose legyen száraz.

2016. júl. 22. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Mekkora a két leandered? Mennyi vízzel szoktad locsolni?

Ha több mint 2 litert öntesz rá vízból naponta ,akkor a tápoldatos víztól sem lesz baja.

2016. júl. 22. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, jól írod, hülye kérdés.

Azt nem írják, hogy 2 l-t kell ráönteni 2 leanderre, csak a keverési arányt írják. Írhatnák azt is, hogy 2 dl vízhez kell 3 ml, vagy hogy 20 l-hez kell 300 ml. Akkor is értelemszerűen kellene öntözni, annyi vízzel, ami nálad egyszeri öntözés szokott lenni.

Csak annyi variáció lehet, hogy ha a növények méretéhez képest apró a cserép, akkor lehet kicsit töményebb oldatot használni, mert úgyis felhasználja a növény a következő tápoldatozásig, hiszen kevés szer kerül a cserepébe a kevés vízzel.

Vagy ha indokolatlanul nagy a cserép, akkor nem kell olyan sok oldatot ráönteni, amennyit csak fel tud venni a föld, hanem csak mértékkel.

2016. júl. 23. 05:33
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
1 es,te nem jártál Görög országban ,és nem láttad hogy él a sziklás,köves helyeken ,talajon . .Onnan hoztam hajtás végeket,melyek szépen meg is gyökeresedtek .Az igaz,hogy sok vízet igényel,nem is tudom ott meg hogy tud megélni olyan körülmények közt .
2016. júl. 24. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!