Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem terem a körtefám?

Miért nem terem a körtefám?

Figyelt kérdés
Faiskolában vett néhány éves Vilmos körte fám gyönyörűen virágba borul évről évre, hoz néhány csenevész gyümölcsöt, amelyek pici korukban elpusztulnak. Másik körtefám nincs, de a szomszédságban igen, úgyhogy beporzási probléma nem lehet. Hozzáértők véleményét kérném.
2010. ápr. 15. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha van virág és nincs termés az általában porzóhiány miatt van. Az kevés hogy a szomszédban van fa. Neked is kell hogy legyen a Vilmos mellett mondjuk egy Bosc kobak körte mert az egyik a másikának kiváló porzója.

Nálam is úgy van hogy egy Vilmos, és egy Bosc Kobak a kertészetben így ajánlották hogy biztosan teremjenek. Tavaly még kicsik voltak, idén már virágoznak is.

2010. ápr. 17. 20:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy mégis van néhány gyümölcs kezdemény (kb. 50 virágból 10), de ezek egészen pici korukban elpusztulnak. Ezért gondoltam, hogy a szomszédság fája mégis porozza. Mindenesetre köszönöm szépen a tanácsot.
2010. ápr. 18. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:
körbe kell metélni a korona alatti törzset. magyarul termőre kell állitani. ha nem hiszed a neten utána nézhetsz.
2010. ápr. 27. 18:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért ne hinném? És köszönöm, bár idén már elkéstem ...
2010. ápr. 28. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Utánanéznék, de sajnos nem találok róla semmit.
2010. ápr. 29. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!