Kerti medencében ph szint beállítása?
Üdv! Utána olvastam, hogy ha alacsony a pH szint a vízben akkor lehet növelni nátrium karbonáttal(mosószóda) vagy nátrium hidrogén karbonáttal (szódabikarbóna)-val. Van valakinek tapasztalata ez ügyben a használatáról, pl beleszórom kis adagokban a vízbe amíg beáll a PH szint vagy kisebb vízmenyiségben feloldom és azt adom a medence vízéhez, esetleg milyen kölcsönhatásokra lehet számítani stb.
Köszönöm előre is! Mosószódát tudtam venni azzal szeretném kipróbálni. A medence 7 m3 jelenleg és elég alacsony a ph szintje ezáltal a klór szintet is nehezen tudom tartani..
Először a pH mérő módszeremet ellenőrizném le, hogy biztosan helyes értéket mérek-e. Vagy egy másik módszerrel is megmérném a pH-t.
Ha túl alacsony, akkor nátrium karbonátból 100g-ot oldanék 1 liter vízben, és mint törzsoldatból, ebből töltögetnék fél decinként a vízbe, és vízforgatás mellett 1 óra múlva pH-t ellenőriznék minden hozzátöltés után.
A vízkeménységet okozó kálcium és magnézium ionok kiválhatnak esetleg és opálossá válhat a víz, de szűréssel kiszűrhető. Ha klórozol és nem panaszkodsz a színére, akkor jelenleg vas ionjaid olyan mennyiségben nincsenek, hogy a lúgosítás ártson a vizednek.
Még annyit elolvasnék a mosószódán, hogy mosószóda, vagy habzószóda? Mert ha van olyan adalék benne, ami miatt habzik is, akkor semmiképpen nem tenném bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!