Nekem van két MTD 38cm-es (10év feletti) is meg Alko 46cm-s is. Mindegyik jó, bár az mtd-t jobban szeretem mert sokkal kényelmesebb a kapcsolója, meg el sem romlik. Az alko-n már a harmadik kapcsoló van meg kellett bele új trafó is mert tönkrement.
Volt egy régi mtd-m amit kb 15 éves korában adtam oda a szomszédnak kapcsolóhibával, kicserélték azóta is azzal nyír.
Viszont a biztonsági fékje ami azonnal megállítja a kést ha elengeded a kart az mindegyiknek tönkremegy kb egy év után, Ahhoz szét kell szedni, kipakolni belőle és akkor úgy megy tovább.
Persze ha valaki ezt nagyon veszélyesnek ítéli meg és így már nem akarja használni a fűnyírót akkor neki egy év után tönkrement és ki kell dobni vagy javíttatni.
2016. jún. 24. 15:08
12/15 anonim válasza:
Előző: Először is, nem gondolnám, hogy ennyi hülye lenne a földön, hogy jó és használható gépre csak úgy hobbiból ráírnánk, hogy szar. Keress ki nyugodtan néhány régebbi kérdést mtd-vel kapcsolatban, nem sok jót fogsz találni róla, vagy ha nem hiszel a tapasztalatoknak, kérdezz meg egy kisgép szerelőt. Másodszor, csupa olyan gépet soroltál fel, ami tíz, tizenöt éves. Ezekkel ne hasonlítsad össze a mai híg fos minőségű mtd cuccokat, mert messze nem ugyanaz. Lehet, hogy olyan ős prototípusaid voltak/vannak, amit még Amerikában raktak össze. Így jártam nem rég egy másik márkával. Faternak van egy Black&Decker fúrógépe, húsz éves, van benne háromszázezer kilométer, de a mai napig kifogástalanul működik. Ezen felbuzdulva vettem a tecsóban egy Black&Decker fúrót, egy igazi "mai" modellt (made in China), és mit ad Isten, elmaradt a felhasználói élmény, mert a vásárolt termék sajnos egy nagy szar.
2016. jún. 24. 23:36
13/15 anonim válasza:
Én a saját tapasztalatomat írtam le. POntosan felsoroltam a hibákat is amivel találkoztam.
Többiek meg csak hajtogatják, hogy:"ez szar, ez egy szar"
Na hát ez mi? Ha tényleg belebotlok egy nagyon rossz gépbe akkor le tudom írni hogy mik mentek tönkre rajta sőt ez lenne a legkevesebb.
Azt írod, lehet hogy az enyémek már öregek azért jobbak. Van a családban 2 és 3 éves mtd is. Azok meg biztos azért jók mert még fiatalok.
Amúgy is furcsa nekem hogy mitől lehetne annyira szar egy elektromos fűnyíró.
Az egész egy villanymotor meg egy kapcsoló. Baromi egyszerű szerkezet.
2016. jún. 25. 08:14
14/15 anonim válasza:
Konkrét tapasztalat az elektromos Mtd-vel: Kb 400 m2 területen. Első nyírás, fűgyűjtő műanyag pöcke kitörik, meg kell ragasztani, hogy ismét fel tudjam rakni. Kb ötödik nyírás, letörik a másik pöcök is. Ragasztásakor észreveszem, hogy a gépen a műanyag ház egy helyen el van repedve. Ezekkel még nem foglalkoztam, apró hibák. Két hónapos a gép, kapcsoló szétmegy. Garanciában visszavittem, raktak rá másikat. Nem sokkal később a motortengely felső csapágya megszorulhatott, mert a csapágyfészekben elforogva kiolvasztotta maga körül a műanyagot. Garanciában vissza, de elutasították a garanciális igényt, mert "a gépen megerőltetés, vagy nem rendeltetésszerű használatra utaló hibákat tapasztaltunk." Tehát a fűnyírást a gyártó szervize rendeltetéstől eltérő használatnak minősítette. Kuka, vettem egy hasonló teljesítményű Makitát, aminek a gyártása során gondoltak arra is hogy leendő gazdája füvet szeretne nyírni vele, és úgy rakták össze, hogy erre a gép alkalmas legyen. Ez volt tavaly nyáron, a Makita azóta is megy. Ez alapján hogy is kellene nyilatkoznom az Mtd-ről?
2016. jún. 25. 09:10
15/15 anonim válasza:
Nekem MTD 38-as, villanymotoros fűnyíróm van, 2014. májusban vettem. Olcsó (16 eFt) volt, de van vele gond. Már egy éve is csinálta, hogy zúgott, de nem indult a motor. Garanciális volt, elvittem szervízbe, náluk jó volt, hazahoztam, működött. Idén ismét jelentkezett a probléma, a 2 éves gari közben lejárt. Szétkaptam, a féket kivettem belőle, azóta működik. Ehhez mondjuk szét kell szedni a motort és az egyik csapágyat is le kell szedni, nem 5 perc volt. Akkor vegyél ilyet, ha szeretsz barkácsolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!