Kertészetekbe miért olyan szépek a növények, nálam meg tönkre mennek?
Figyelt kérdés
Régen vettem húsevő növényeket(Dionea, Nepenthes) amik tök szépek voltak a kertészetbe, és benn voltak a szobábmba vagy 1 hónapot, kivittem nyáron a kertbe őket, és 2-3 hét múlva kirohadtak. Olvastam, hogy nem lehet őket csap vízzel locsolni, mert klóros, meg nem nekik való. Ezért egy forrás vizzel locsoltam. Sőt, fogtam nekik legyet is. És mégis tönkre mentek... Egyszer mentem a kertészetbe, és láttam, hogy sima csapvízzel locsolták őket. Slaggal, amit elvileg nem szabad. Ismerösöm is mondta azért ment neki tönkre, mert azzal locsolta. Akkor ez hogy lehet? Mit csinálnak a kertészetbe, hogy ilyen szépek a növények, nálam meg 1,5 hónap alatt meghaltak?2010. ápr. 13. 15:29
1/6 anonim válasza:
Ott még nem kérdezted?
Bántás nélkül mondom: értenek hozzá, mi meg nem.
2/6 A kérdező kommentje:
Lehet, mert ott mondjuk üvegházban volt, itt nekem meg nincs üvegházam... ismerösöm azt mondja lehet, azért mert elhozzák máshonnan, ott van a kertészetbe 2-3 hetet, és addig még bírja a növény, de ha megveszem, akkor már kezd tönkre menni... hát nem tudom.
2010. ápr. 13. 15:48
3/6 anonim válasza:
A volt párom virágokkal foglalkozik. Ő mesélte régebben, hogy a termelő kertészetekben mindenféle spéci tápoldattal öntözik a virágokat, hogy irreálisan sok virágot hozzanak és csodaszépek legyenek. A kereskedelmi kertészetekben meg igyekeznek még azelőtt eladni a növényeket, hogy elkezdenének tönkremenni.
Ezek miatt a kényesebb virágok egyszerűen elpusztulnak a sok méregtől bármit is csinálsz velük. A szívósabbak megmaradnak, de soha nem lesznek olyan szépek, mint a boltban.
4/6 anonim válasza:
azokat a növényeket mindig szuper körülmények között tartják, és mikor a boltokba kikerül akkormég szépen egészségesek, de mikor hozzád kerül onnan már nemsokáig fogja húzni. előbbutóbb a boltban is ez a sors véárt volna rá, ha nem veszik meg. sokszor látni igen nyeszlett és rohadt növényeket is a boltokban. na ők régóta vannak ot...
5/6 anonim válasza:
én tanultam kretészetet az egyetemen. Az a baj hogy az ilyen húsevő növények nem éppen a hazai klímához vannak szokva. Nem tudodm, hogy még aktuális e kérdés, de a víz nem befolyásolja csak a talaj. Erre kell nagyon figyelni. Mondjuk az ilyen húsevő növényekről csak hallottam, mi inkább dísznövény kertészetet vettünk, de végül is ez is dísznövény :) Kertészetben amit látsz az nem a valóság, jólképzett emberek elhitetik veled, hogy nálad is ilyen szép lesz, de nem igaz. Más a virágbolt, telephely és a te házad microklimája. Tobbi mint valószínű megkell kérdezni az eladót hogy a növény milyen talajt, páratartalmat kedvel ja és hogy honnét származik. pl trópusi ikább fényképezd le nyomtasd ki mert az tovább szép lesz mintha hazaviszed. Remélem tudtam segíteni.
6/6 A kérdező kommentje:
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:54
És, ha elmennék, és kérdezném/leírnám, mit mennyit, miből milyet, h adjak a növénynek, elmondanák?
2010. aug. 13. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!