Lehet, hogy hülye kérdés, de a kaktusz hajlása függ attól, hogy melyik oldalról kapja a napfényt?
Minden virág arra hajlik, azon az oldalon nő jobban, amerről a fényt kapja.
Ezért szoktuk pl. a szobában a cserepes növényeket időnként fordítani, és akkor szép, egyenesen felfelé növő törzsük lesz. Pl. a fikusz, hasonlók.
én is megforgattam őket, de nem tudtam, h ez tényleg így van-e, csak ebben bíztam, mert már kezd nagyon elhajlani egyik irányba
köszönöm. :)
Na de miből gondolod, hogy nem fényhiányos helyen van?
Nekem nagyjából az összes, 300 körüli kaktuszom oldalra megy kissé, és mindig a fény felé fordítva szoktam költöztetni is őket, és mindig van egy csomó virágzó.
Én nem vagyok profi kaktuszos, de ismerek profikat, ők soha nem forgatják, és ez nem lehet véletlen.
Én nem vagyok profi kaktuszos, csak van jó pár darab belőlük. Amit leírtam, az a saját növényeimmel tapasztalt dolgok, természetesen nem zárja ki azt sem, hogy neked is igazad van. Nálam ami ablaktól, azaz a fénytől távolabb volt, az nyúlott meg egy kissé, ami az ablakban volt, az csak elhajlott, amit átfordítással korrigálni tudtam.
A virágzást ahogy észrevettem, ez nem befolyásolta.
Amúgy a kaktuszoknak milliós nagyságrendű különféle alfaja van, aki mindegyiknél meg tudná jegyezni a pontos igényét a növénynek, az simán megérdemelné a "Dr" előjelet a nevéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!