Oltott meszet használhatok trágyázásra?
A fenti cikket olvasd el, és választ kapsz a kérdésedre.
Az oltott meszet nem ajánlom, mert a talaj sav-bázis egyensúlyát eltolja nagyon a lúgos irányba, és több kárt okozhatsz vele, mint hasznot.
Köszönöm a válaszokat.
A cikket már olvastam korábban. Minél jobban utánanéztem annál jobban elbizonytalanodtam a megoldás mibenlétében.
Gondolkoztam, és én is arra jutottam hogy nem jó mivel lúgosít, így a hatása kiszámíthatatlan.
Tovább gondoltan a dolgot, és a következőt tettem.
Szénsavas ásványvízzel kevertem el az oltott meszet, így lényegében a kicsapódott üledék tiszta mészkő lett CaCO3, ezt leszűrtem, majd hígítva ebből öntöttem a növényekre.
Kíváncsian várom a hatását.
Remélem megszűnik a probléma.
Ez az.
Üdv.
Nem rossz, de nem tökéletes. Ha nem kellően savas a talajod, akkor az általad a talajba bevitt kálcium-karbonát nem kellően táródik fel.
Praktikusabb lenne az öntözővízbe kálcium-nitrátot adagolni, vagy Wuxal-kálcium lombtrágyát tenni az öntözővízbe. Vagy a nitrogén bevitelt, mész-ammon-salétrom műtrágyával végezni.
Az általam sorolt összetevők gazdaboltokban kaphatóak.
Én magam a kálcium-nitrátos oldattal öntözök kétnaponta. Nem csak a paradicsomot, van egy óriási kései zöld almákat termő fám, aminek a gyümölcse szintén a kálcium hiánya miatt foltosodik és nem tartható el sokáig.
Ebben a vízoldható formában való kálciummal kerülendő a túlöntözés, mert hamar lemosódik a gyökérzónából.
Köszönöm. Elnézek a gazdaboltba hogy van e nekik.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!