TV paprika mag csíráját mikor lehet elültetni, hány napig kell csíráztatni és kb. mekkora legyen a csíra (pl. hány mm vagy cm)?
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy már el vagyok késve és ebben az évben nem sok lesz a paprikámból, de ez az év a gyakorlás és tapasztalatszerzés ideje :-) hogy jövőre már tudjam, mi hogyan működik, ne először csináljam. Sajnos csak két hete jutott eszembe, hogy paprikát neveljek. Nagyon finom, húsos TV paprikánk volt és gondoltam kiszedem a magjait. :-))
Azt olvastam, hogy ültetés előtt csíráztatni kell a magokat. Kb. 1 hétig csíráztattam. A mai napon elültettem 14 db paprikamagot, amelyeken olyan 1-2 mm-nyi csíra van.
De ezek szerint nem is feltétlenül kell csíráztatni? Rögtön el lehet vetni a magokat?
Még egy kérdés eszembe jutott. A magok egy részét kiszárítottam és jelenleg egy üvegecskében tárolom őket, lefedve. Helyes ez a tárolás? A szárított magokat is el lehet vetni?
Elnézést a sok kérdésért, de nagyon kezdő vagyok. Olvasgatom a weboldalakat is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!