Földművelésre alkalmas, vagy nagyobb gép kell?
T25-ös traktorom van jelenleg rokonságban, de nem elég erős nagyobb földterülethez (25 lóerő) + elég régi léghűtése miatt hosszabb munkákat nem bírja.
Újabb kistraktorok közt keresgélek, mi volna a célszerű?
Ezek a japán kistraktorok mennyire alkalmatlanak 1-2 - 8 hektár földműveléséhez? Akár több időt elvéve is, de folyamatos munkával?
ilyenekre gondolok:
Ezek is hasonló lőerők, de teljes tömegük viszont kevesebb véleményem szerint.
Egyéb tanácsot elfogadok!
A 10es vagyok ismét.
Igen, olvastam. és pont azért ültem az MTZ-be mert el kellett indulni. Mai ésszel simán spóroltam volna 2-3 évet és vettem volna 2-3 millióért egy nyugatit ami kidolgozza a világból az akármilyen MTZ-det. A kényelemhez nem azt írtam, hogy minden full mechanikus, nincs klíma stb. Hanem, hogy konkrétan fizikailag károsítja az emberi szervezetet. De ezt is ismételten csak az tudja, és meri beismerni akinek már nincs. Egyébként ha olvastad volna a másik kérdésnél és itt is a válaszomat, összeraktad volna a képet, hogy 1-2 hektáron nulláról nincs értelme elkezdeni, ilyen világot élünk. Lehet ezt cifrázni, de nincs értelme.
Kedves előző válaszoló, csak nem jutunk dűlőre. :-) Nagyjából leegyszerűsítve így zajlik a párbeszéd:
-Kéne valami traktor egymillió körül, néhány hektárt művelni, jó a japán kertitraktor?
-Esetleg MTZ, mert az nagyobb, erősebb, stb a kis japán kertitraktoroknál, kezdő gépnek jó lehet.
Jösz te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.
-De csak egymillió van rá.
Ismét te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.
-Mondom, csak egymillió van rá, és nem nagy termelésre, csak néhány hektárt kell elmunkálni. Van gép ebben az árkategóriában néhány hektárra?
Újra te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.
Igazából senki nem mondta, hogy nincs igazad, mikor ecsetelgetted az mtz hátrányait, én csak azt szerettem volna, ha te is megpróbálsz segíteni a kérdezőnek konkrét típust javasolva, ami működőképes, és termelésre alkalmas állapotban a kérdező által rászánni kívánt összegért elérhető. Ehelyett makacsul védelmezel egy olyan álláspontot, amit nem vitat senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!