Kezdőoldal » Otthon » Kert » Földművelésre alkalmas, vagy...

Földművelésre alkalmas, vagy nagyobb gép kell?

Figyelt kérdés

T25-ös traktorom van jelenleg rokonságban, de nem elég erős nagyobb földterülethez (25 lóerő) + elég régi léghűtése miatt hosszabb munkákat nem bírja.

Újabb kistraktorok közt keresgélek, mi volna a célszerű?

Ezek a japán kistraktorok mennyire alkalmatlanak 1-2 - 8 hektár földműveléséhez? Akár több időt elvéve is, de folyamatos munkával?

ilyenekre gondolok:

[link]

[link]

[link]

Ezek is hasonló lőerők, de teljes tömegük viszont kevesebb véleményem szerint.

Egyéb tanácsot elfogadok!

2016. máj. 18. 20:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tízes, látom nagyon nehéz téma ez neked... A kérdező is kifejtette, hogy mennyit szán jelenleg egy kezdő gépre. Kezdő gép, azaz olcsón kell valami, mert nincs pénze nyugati traktorra. Szerinted millió környékén mit fog kapni nyugatiban? Olyan hulladékot, aminek már lóg a bele. És igen, basszus, tudjuk mi is, hogy kényelmetlen az mtz, értem a burkolt célzásodat is, hogy csak az használ még ilyet, akinek "nem sikerült kiszállni belőle". Ha viszont ennyire lenézed azokat, akik hajlandóak beleülni egy mtz-be, akkor megkérdezném, hogy te annak idején mi a f. -nak ültél bele? Talán azért, mert valahol el kellett kezdeni? És amikor írod, hogy ott, ahol ténylegesen termelni kell, nincs neve az mtz-nek, az hogy jön most ide ehhez a kérdéshez? Elolvastad, hogy a kérdező mekkora területet szeretne művelni? És még minket nevezel okoskodónak?
2016. máj. 20. 20:03
 12/13 anonim ***** válasza:

A 10es vagyok ismét.

Igen, olvastam. és pont azért ültem az MTZ-be mert el kellett indulni. Mai ésszel simán spóroltam volna 2-3 évet és vettem volna 2-3 millióért egy nyugatit ami kidolgozza a világból az akármilyen MTZ-det. A kényelemhez nem azt írtam, hogy minden full mechanikus, nincs klíma stb. Hanem, hogy konkrétan fizikailag károsítja az emberi szervezetet. De ezt is ismételten csak az tudja, és meri beismerni akinek már nincs. Egyébként ha olvastad volna a másik kérdésnél és itt is a válaszomat, összeraktad volna a képet, hogy 1-2 hektáron nulláról nincs értelme elkezdeni, ilyen világot élünk. Lehet ezt cifrázni, de nincs értelme.

2016. máj. 22. 11:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Kedves előző válaszoló, csak nem jutunk dűlőre. :-) Nagyjából leegyszerűsítve így zajlik a párbeszéd:

-Kéne valami traktor egymillió körül, néhány hektárt művelni, jó a japán kertitraktor?

-Esetleg MTZ, mert az nagyobb, erősebb, stb a kis japán kertitraktoroknál, kezdő gépnek jó lehet.

Jösz te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.

-De csak egymillió van rá.

Ismét te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.

-Mondom, csak egymillió van rá, és nem nagy termelésre, csak néhány hektárt kell elmunkálni. Van gép ebben az árkategóriában néhány hektárra?

Újra te: Az mtz szar, nyugati traktor négymillióért.

Igazából senki nem mondta, hogy nincs igazad, mikor ecsetelgetted az mtz hátrányait, én csak azt szerettem volna, ha te is megpróbálsz segíteni a kérdezőnek konkrét típust javasolva, ami működőképes, és termelésre alkalmas állapotban a kérdező által rászánni kívánt összegért elérhető. Ehelyett makacsul védelmezel egy olyan álláspontot, amit nem vitat senki.

2016. máj. 23. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!