Milyen jó hatásfokú folyékony gyomírtószert ismertek?
Bármelyik glifozát kiviszi, a legolcsóbb is, mind ugyanaz más néven, mint a Glialka.
Én már több helyen használtam a gazdátlan szomszéd telkek felől támadó bozótosra, mikor már százávaljöttek fel a sarjak az én földemen is. 5 %-osan kipermetezve, némi tapadásfokozóval, és a karvastagságú részeket is tartalmazó, 5 m magas bozótosnak annyi.
Vastag törzsű, szintén erősen sarjadzó fánál is használtam. Kivágtam föld felett, a láncfűrész orrával mélyedést csináltam a vágási felületbe, bele fél deci gyomirtó, és nem jöttek többé a sarjak.
kapazin ill. fára baltazin :)
Ha gyomitró vegyszerre gondolsz, akkor total vagy glialka, de!: nem muszáj olyan töménységben keverni, amit rá írnak ugyanis a hatásfokát lehet néhány praktikával fokozni.
1. késő délután gyomirtózzál, amikor szomjasak a növények, ergo jobban és gyorsabban felszívják a gyomirtót.
2. használjál folyasztószert, pl. nonit, vagy hagyományosabb és olcsóbb 10 l vízhez egy púpozott evőkanál cukor. A folyasztószernek (feszültségoldó) az a szerepe, hogy a csepp formátumban kipermetezett vegyszer a levél felületén szétfollyon, ne álljon meg cseppekben, így nagyobb felületen szívódik fel a növényben.
3. Amennyiben nem termő területre használod, lehet még 10 l permetléhez 1 dl gázolajat keverni. Permetezés közben folyton rázogatni a tartályt. A gázolaj a kifújt permetlé felületén úszva lassítja a vegyszer párolgását, így azt a növény "kénytelen" felszívni.
Így megközelítőleg 30-40 % vegyszert tudsz spórolni és biztosabb lesz a megoldás.
Gondolom azt nem kell mondani, hogy esőben, vagy vizes növény felületre hiába fújsz. Csak száraz időben, lehetőleg jó meleg után este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!