Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ősszel vettünk 2 rózsatövet,...

Ősszel vettünk 2 rózsatövet, de nem gyökeresedtek meg, mostanra elszáradtak. Mi lehetett a baj? Ilyenkor lehet rózsát ültetni?

Figyelt kérdés

Volt gyökerük, be is volt csomagolva, fűrészporral.

De nem indult meg a gyökeresedés, most kihúzgáltuk, és el van száradva az egész.

Mi az oka ennek?

Megpróbáljak most ültetni?

Azt hittem, hogy tavaszra/nyárra már lesz szép rózsám, de így már biztos nem lesz. :(

2016. ápr. 29. 07:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát, énszerintem meg a meg nem eredés jó eséllyel a beáztatás miatt lehetett. Az áztatástól minden létező hasznos dolog leázik a gyökerekről, a hosszabb áztatástól alapból elpusztul sok növény gyökere, szerintem ez egy nagyon rossz régi téveszme.

Én már vettem olyan OBI-s gyökércsomagolt almafát, amit leáraztak 112 Ft-ra, mert teljesen ráncosra volt száradva a bőre, a csomagban lévő anyag meg porszáraz volt.

Kihajtogattam a kissé sérült gyökereit, elültettem, jól beiszapoltam, és az első nyáron félméteres hajtásokat hozott, kevés facsemetétől láttam ilyen gyors eredést, pedig már ültettem legalább 100-at.

Ugyanakkor vettem két egybecsomagolt ribizlit, hasonló állapotban, ugyancsak 112 Ft-ért. Mindkettőt úgy ültettem mélyre, hogy legyökerezzenek az ágaik, így a második nyarat már 7 tő ribizlivel kezdtem.

Ettől függetlenül, nem állítom, hogy jelen esetben nem egy rosszul kezelt rózsatőről volt szó, mondjuk túl sokáig tárolták kiásva, vagy valami.

2016. ápr. 30. 18:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy én is beáztattam őket, aztán iszapolva elültettem, de még is éledt mind. Kivétel nélkül. A telet viszont nem élték túl, pedig nem is volt olyan nagy fagy, rendesen fel voltak kupacolva. Nem tudom. Soha többet nem ültetek ősszel semmit, az tuti :(

Viszont a példádon felbuzdulva legközelebb körülnézek a leértékelt növények között is! :)

2016. ápr. 30. 18:14
 13/13 A kérdező kommentje:

én is úgy láttam még ősszel, hogy élnek. zöldek voltak az ágak.

tavasszal meg vártam, hogy lesznek kis levelek, de semmi.

én leértékelt növényt még így nem láttam, csak max elszáradt levendulát, de azt is 500 ft-ért. eleve olcsóbban veszem a normálist is, csak hát nem a tescoban.

obi nálunk nincs, nem is értem, Debrecenben nincsenek, ami az ország 2. legnagyobb városa, de a sokkal kisebb Nyíregyházán meg ott van.

2016. ápr. 30. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!