Ha belefúrok egy fa törzsébe (nyárfáról van szó), és öntök bele sósavat, attól kipusztul? Ha igen kb mennyi időn belül?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 22. 17:33
11/15 anonim válasza:
Meg keresel egy gyökeret a földben nem túl vastagot elvágod és ráhúzol egy glialkás üveget. Had szívogassa .Ha kifogyott cseréled. Idővel kiszárad.
13/15 anonim válasza:
Nem a nyárfaszöszre allergiásak. Azt nem szoktuk belélegezni. Viszont mikor a nyárfa hullatni kezdi a szöszöket (ezen utaznak a magjai), ugyanakkor virágoznak a füvek. A fűpollen láthatatlan viszont allergén. Innen is van a szénanátha elnevezés.
14/15 A kérdező kommentje:
Na fúrtam bele vagy 20 darab 14-es lyukat 15-20 centi mélyen. Többször feltöltöttem a furatokat medallon gyomirtóval. Érhet neki valamit?
2016. máj. 4. 23:55
15/15 anonim válasza:
#35 kérdező utolsó kommentje. Ez a jó megoldás. Bár a gyomirtót fel kellett volna hígítani, akkor gyorsabban hat. Kedvező esetben pár hónapon belül elhal a fa. Nem ismerem a nyárfa botanikai jellegzetességeit, nem tudom, hogy gyökérsarjakat hajt-e. A sósav alkalmatlan a célra. Én egy fenyőt kezeltem meg tavaly ősszel. Idén tavasszal még szépen nőttek a hajtásvégek, de mostanra már elkókadtak és a régebbi tűlevelek is elszáradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!