Milyen bogár ez, és hogyan lehet ellene védekezni?
Szinte az összes fa tele van vele, rágja a leveleket és valahogy szeretném öket kiirtani.
Cseresznyelégy ellen permetesztem caLypso szert, nem tudom hogy ez jó e ezek ellen is, ti mit ajánlotok?
Egyébként az ilyen felszívódó permeteket milyen vastagon kell szórni a fára, gondolom nem kell annyira mint egy lemosópermetet.
A Calypso 480 SC, ha ezzel permeteztél akkor jó lesz, bármi is rágja a fádat, ugyanis az szívó és rágó kártevők ellen is hatásos.
A bogarat viszont sajnos én nem tudom azonosítani.
Jól gondolod, a felszívódó (de még a kontakt) szereket is csak annyira kell kijuttatni a fára, hogy megtapadjon a leveleken, de meg ne folyjon rajta (az már veszteség, feleslegesen kijuttatott anyag).
A kontakt szereknél viszont nagyon oda kell figyelni a tökéletes (vagy legalábbis szinte tökéletes) fedettségre, hogy minden helyre jusson az anyagból, a felszívódóval értelemszerűen nincs ilyen gond.
Nem tudom a nevét, de a Calypso jó ellene.
Legalább volt értelme a permetezésnek, mert a cseresznyelégy ellen ilyenkor még nagyjából felesleges, ha ki is kel egy-kettő, ami elnézte a naptárt, az nem okoz annyi kárt, mint amibe a permet kerül.
A Calypso mehet a most virágzó fákra is, nem méhveszélyes.
A felszívódó permetnél az az ideális, ha legalább a levél egyik oldala teljesen le van fedve vele, de megfolyni nem szabad a szernek.
A felszívódót a kontakt szerrel ellentétben elég a széllel rávitetni egyik oldalról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!