Kezdőoldal » Otthon » Kert » Adva van egy 15.5m X 28m...

Adva van egy 15.5m X 28m terulet. Ti milyen fakkal ultetnetek be?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 14. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Díszfa, vagy gyümölcsfa? :)
2016. ápr. 14. 14:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsanat nem irtam, gyumolcsfakkal szeretnem.
2016. ápr. 14. 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát én olyanokkal, amiket én szeretek, de a te kertedet inkább olyanokkal kellene, amiket te szeretsz, meg a családod.

Jobb lenne, ha leírnád az elképzelésedet, aztán megkérdezed, megvalósítható-e.

Vegyesen ültetve olyan 3x6 fa fér.

2016. ápr. 14. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Én sárgabarackot, őszibarackot, körtét, cseresznyét.

Szóval én ezeket a hagyományosokat ültetném.

Ez mellé epret, málnát, csemegeszőlőt.

2016. ápr. 14. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Varosi vagyok ... ezert is a tanacstalansagom.

Valojaban en is valami hasonlokat ultetnek: alma, korte, barack, cseresznye, meggy, szilva. Van amelyikbol esetleg tobb fajtat.

Kerdesem az az, hogy a nagyobb fakat hatrebb, az eszaki resz fele kellene ultetni?

Ez a 3x6-os elrendezes mennyire kivitelezheto, peldaul ha jol ertettem cseresznyefanak 9m kellene hagyni ... namarmost abbol elvileg 2 nem ferne el a 15.5m-en. Ha meg nem egymas melle ultetnem a 2 cseresznyet akkor mondjuk egy cseresznye meg egy alma lenne. De igy keves fa jutna a teruletre.

Tenylegesen szukseges a cseresznyenek olyan nagy terulet? Meg akkor is ha metszve lenne minden evben?

Koszonom.

2016. ápr. 15. 06:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Fajtafüggő, hogy melyik cseresznye fája mennyire erős növekedésű. Pl. a Germersdorfi, aminél még mindig nem találtak ki jobb minőségűt, az kimondottan erős, oda tényleg kell a 9 méter, még metszve is.

Némelyik sárgabarackot 12 m-en belül tartani is csak nagyon erős metszéssel lehet.

Azt éppen megcsinálhatod, hogy középre beteszed a cseresznyét, mellé meg őszibarackot vagy gyenge növekedésű meggyet, esetleg a kerítéshez közelítve.

Vagy az ilyen erős növekedésűeket teszed a kert végébe, távolabbra a többitől. Azt meg lehet csinálni, hogy a szomszéd sorok felé nem annyira engedni, csak sorirányban. Vagy éppenséggel itt a kert végén csak 2 sor lesz pár fánál.

Ugyanakkor, rendesen metszve az őszibarackok mehetnek 5x4 méterre, tehát ezzel meg egy kis helyet nyersz.

Az is egy módszer, hogy a középső sor egy fél osztással hátrébb indul, így több tér áll a fák rendelkezésére, ha nem másik fa, hanem faköz van mellettük oldalról.

2016. ápr. 15. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Én a sárgabarackot hanyagolnám . Van az a gutaütés nevezetű betegsége ami ellen nem igazán tehetsz semmit. Gyönyörű nagy fák száradtak ki nálam is egy hónap alatt. Ami igénytelenebb talán az a szilva ajánlanám a Bluefre fajtát. Nagy gyümölcsű gyorsan növő és önporzó. Ha nincs közelben más gyümölcsfa akkor önporzósakat válassz vagy olyat amelyikek porozzák egymást. Vannak körtefajták amik nem nőnek túl nagyra olyan is jó neked
2016. ápr. 15. 18:56
 8/8 vatafak ***** válasza:
fúriafűz
2016. ápr. 15. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!