Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gazok kiszedése?

Gazok kiszedése?

Figyelt kérdés

Van egy nemrég vett kis telkünk.

Gazok nötték be.

Hogyan érdemes kiszedni a gazokat?

Pl.: Egyszerűen robival forgassuk be, VAGY mechanikusan szedjük ki kézzel?

Melyik a tartósabb megoldás? Vagy esetleg valami más?

2016. ápr. 11. 06:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Tervezel vele valamit, vagy csak áll? Mi simán lekaszáltatjuk évente háromszor. Üres építési telek.
2016. ápr. 11. 09:32
 2/8 A kérdező kommentje:
nekünk is építési telek, később fűvel vetnénk be, de még pár évig parlagon lenne
2016. ápr. 11. 11:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Tartós megoldás amiatt nincsen, mert a szél fújja a gyommagvakat a telkedre, és egy jó eső után tömegével csíráznak ki és újra gazos lesz még a korábban legtisztább földterület is.
2016. ápr. 11. 11:54
 4/8 A kérdező kommentje:

"szél fújja a gyommagvakat"

ez ellen vajon lehet védekezni kerítéssel?

2016. ápr. 11. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Valamit csinálj vele sűrgősen mert ha a gaz magot fogja hordani a szél a szomszédok még az előtt megutálnak hogy odaköltöznétek. Én a helyetekben le gyomírtóznám. Ha ki nő akkor újra. A robival való beforgatásnak nincs értelme visszanő hamar.
2016. ápr. 11. 16:22
 6/8 anonim ***** válasza:

A gyümölcsfák alatt én rotációzom, áprilistól szeptemberig úgy havonta, nyári aszályban kicsit ritkábban, évente kb. 5x.

Ha nagy gaz van, akkor mindenképpen le kell gyomirtózni az első előtt.

Utána is lehet gyomirtózgatni, de a gyomirtó még szélcsendesnek tűnő időben is sodródik, a szomszédok biztos nem örülnek, ha az ő kertjüket is leszárítod pár méteren.

Mindkét esetben ugyanúgy gyomos lesz idővel, gyomirtózni azért elég évi 3x.

Vagy lehet nyírni a füvet, én motoros kaszával évente kb. 4x szoktam. Ha majd kertet akarsz, akkor legyomirtózod előtte.

2016. ápr. 11. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Az utolsóval értek egyet. Mi is azért kaszáltatjuk le gyomirtózás helyett, mert a szomszédban veteményes van mindkét oldalon. Robikapával "felszántani" meg a világon semmi értelme sincs egy komplett telket szerintem.
2016. ápr. 11. 23:31
 8/8 A kérdező kommentje:

szomszédnak zöldség/gyümölcse van, ezért annyira nem szeretnék gyomirtózni, végül egy 10e Ft-os elektromos fűnyíró mellett döntöttünk.

Köszi!

2016. ápr. 18. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!