Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi időnként kell egy...

Mennyi időnként kell egy frissen ültetett diófát öntözni?

Figyelt kérdés

A pontos típusa: alsószentiváni 117 (oltvány).

Április 2-án lett ültetve, az elején nagyon beöntöztem, most hogyan öntözzem tovább?

2016. ápr. 5. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy egy hónap múlva.

Ha nem lesznek nagy hőségek, akkor 2 hónap múlva is jó.

Utána aszály esetén 2 hetente bőségesen, nagyon nagy aszály esetén hetente.

(Kötött talajt feltételezve. Homokon többet is lehet azért.)

De ha bizonytalan vagy, akkor leütsz egy kapát 10 cm mélyre valahol a közelben, és ha ott teljesen száraz a föld, akkor elkezdheted az öntözést.

2016. ápr. 5. 16:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Érdekes.

Én ősszel ültettem két cseresznyefát, egy madárberkenyét, meg egy júdásfát.

Minden nap kaptak 20-40 liter vizet, amíg száraz, meleg idő volt.

Az enyhe, száraz tél miatt volt, hogy télen is kaptak 10-10 litert.

Szombat óta ismét locsolom, ma némelyik 40 litert kapott.

És gyönyörűek, majd' leszakadnak a sok virágtól.

2016. ápr. 5. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
aha 2 es,nagyon jól hozzászoktatod a nedvességhez.Aztán ezt mindig meg is kívánják nagyobb korukban is .ha nem öntözöd majd,máris engedi le a termést is .Olvassál bele Bálint gazda könyvébe is .
2016. ápr. 5. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A talajfelszín hiába száraz most, de 20 cm mélyen ragacsos sár van. Ilyenkor az öntözés komoly hiba.

Elültettem már életemben vagy 150 fát, és merem állítani, hogy nem szabad eltúlozni az öntözést. Elég olyankor öntözni, amikor azt a fa igényli, nem pedig amikor unatkozunk, és nincs más szórakozásunk.

2016. ápr. 6. 05:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Honnan tudhatom, hogy igényli a fa a vizet?
2016. ápr. 6. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Onnan, hogy száraz a talaj.

Mint írtam, ha bizonytalan vagy benne, kapával megnézed, és ha 10 cm mélyen is száraz a föld, akkor nem fog ártani a víz. Most viszont 10 cm mélyen még ragacsos sár van, legalábbis az én kötött talajú földjeimen, ilyenkor eszement ötlet rontani a helyzeten.

2016. ápr. 6. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!