Régi kerítes felujítás?
11-12 éves már a kerítés
hogyan tudnám felujítnai a lábazatott?
a beton lábazatot be szeretnem burkolni fával
a fém részét meghagynám
nem az enyém a ház(fiam) így kevesett szeretnék rá költeni vagy le bonthato anyagokkal
vagy hagyjam így a lábazatot és be burkolom fával?
Ahogy én csinálnám ! Szereznék egy magas nyomású mosót ( gőzborotvát) Sterimóbnak is hívják a mosót. Pl. [link]
ezzel lemosnám a kerítés lábazatát, leszedi a mohát,sarat, piszkot,stb. A ház lábazatát is mindjárt ezzel a géppel lemosnám (ráfér arra is a tisztítás). Vennék kültéri vízálló falfestéket (amilyennek festik a házakat amikor hungarocelle szigetelik) ezzel lefesteném. Természetesen a festés előtt a hibás beton részeket, misunggal (cement és homok keverék)kijavítanám. Ez a legolcsóbb verzió. Szépen és jól nézne ki.
Másik verzió, letisztítanám ugyan ezzel a módszerrel, magas nyomású mosóval ( ha nem akarsz venni mosót, bérelni is lehet a szerszámgép kölcsönzőben) és be burkolnám a lábazatot ilyen kővel : [link]
vagy itt nézd meg a köveket amire gondoltam : [link]
Fával semmiképpen nem burkolnám be a lábazatot, mert nem tartós és mind ez mellet nem is olcsóbb a kő burkolatnál.
A fa egy két éven belül elkezdene rothadni, mert eső után nem tudna mindig rendesen kiszáradni és a fa rothadás a földhöz közelebbi részen kezdődne el a leghamarabb.
Én így csinálnám,ahogy leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!