Lehet aranyesőt, orgonát hajtásról szaporítani?
lehet hajtással szaporítani, akár most is..jó nagy kupac laza föld egy lehajtott ágacskára, őszre ott a gyökeres ág..persze öntözni is tanácsos..
az aranyeső helyett aranyvesszőt akartál írni, ugye?
az utolsó mondatban foglalt kérdésedre ott a gúgli.
az aranyeső majdnem olyan,mint a lila akác, az aranyvessző meg most nyíló bokor gyönyörű sárga virága..úton útfélen árulják, mint a barkát..az aranyeső még nem nyílik..
csak mondom, nekem mindegy.
Az aranyvesszőt levágott hajtásról is lehet, bár már kicsit később van az ideális állapotnál.
Azért lehet olyan hosszú vesszőt találni, aminek az alja még vagy 30 centin nincs kihajtva.
Erre a darabra van szükségünk. Ha van rajta virág, azt leszedjük, csak a hajtásrügyek maradjanak.
Felásott földbe szúrjuk, úgy, hogy csak 1 rügy maradjon a föld felett. Megöntözzük, lenyomkodjuk. Száraz időben is öntözgetjük.
(Lehet persze eszetlenebb módon is sikert elérni, de így nagyjából a legjobbak az esélyek.)
Szerintem orgonával is meg lehet csinálni, de az nem olyan könnyű, mint az aranyeső (aranyvessző). Ott fontos a félárnyék, esetleg egy befőttes üveg a tetejére. De ez csak tipp.
Az arany eső szaporitását már előttem leirták.
Orgonát ugy lehet,ha fa tövénél feltörő gyökeres hajtásokat ültetjük el .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!