Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet aranyesőt, orgonát...

Lotti1 kérdése:

Lehet aranyesőt, orgonát hajtásról szaporítani?

Figyelt kérdés
Ha egy ágat ledugunk földbe megered? Hogy kell csinálni?Most is lehet? Illetve mik azok a kertbe való növények amiket így lehet ültetni?
2016. márc. 21. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:

lehet hajtással szaporítani, akár most is..jó nagy kupac laza föld egy lehajtott ágacskára, őszre ott a gyökeres ág..persze öntözni is tanácsos..

az aranyeső helyett aranyvesszőt akartál írni, ugye?

az utolsó mondatban foglalt kérdésedre ott a gúgli.

2016. márc. 21. 18:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem, nálunk is aranyesőnek hívják, bár lehet, hogy hivatalosan aranyvessző. :D
2016. márc. 21. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:

az aranyeső majdnem olyan,mint a lila akác, az aranyvessző meg most nyíló bokor gyönyörű sárga virága..úton útfélen árulják, mint a barkát..az aranyeső még nem nyílik..

csak mondom, nekem mindegy.

2016. márc. 21. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem, nálunk pontosan az az aranyeső amiről beszélsz. Gyönyörű sárga és most nyílik. :D De rákerestem és megtaláltam a "valódi" aranyesőt, igazad van. Ettől függetlenül nekem (meg a környéknek) aranyeső marad. :)
2016. márc. 21. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Az aranyvesszőt levágott hajtásról is lehet, bár már kicsit később van az ideális állapotnál.

Azért lehet olyan hosszú vesszőt találni, aminek az alja még vagy 30 centin nincs kihajtva.

Erre a darabra van szükségünk. Ha van rajta virág, azt leszedjük, csak a hajtásrügyek maradjanak.

Felásott földbe szúrjuk, úgy, hogy csak 1 rügy maradjon a föld felett. Megöntözzük, lenyomkodjuk. Száraz időben is öntözgetjük.

(Lehet persze eszetlenebb módon is sikert elérni, de így nagyjából a legjobbak az esélyek.)

Szerintem orgonával is meg lehet csinálni, de az nem olyan könnyű, mint az aranyeső (aranyvessző). Ott fontos a félárnyék, esetleg egy befőttes üveg a tetejére. De ez csak tipp.

2016. márc. 21. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Az arany eső szaporitását már előttem leirták.

Orgonát ugy lehet,ha fa tövénél feltörő gyökeres hajtásokat ültetjük el .

2016. márc. 21. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha az orgonabokor tövében vannak vékony új hajtások, azokat is óvatosan ki lehet a földből szedni, és egy-két évig cserépben gondozni. Utána a helyére ültetni.
2016. márc. 27. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!